Jelenlegi hely

Változik a parkolás, az autópálya-használat és a tömegközlekedés is!

Januári változások Debrecenben autós szemmel.

Parkolás

Ugyan még ingyenesnek tűnik, de a parkolóórák kiépítése már tart, fizetni - várhatóan - csak februártól kell, addig szerelik fel mindet. Hogy hol?

Január elsejétől újabb kilenc utcában kell fizetni a parkolásért Debrecen belvárosában: az Ajtó, a Cegléd, a Haláp, a Kazinczy, a Kígyó, a Szombathi István, a Teleki, a Zöldfa utcák, illetve a Vígkedvű Mihály Haláp utca és Szent Anna utca közötti szakaszán óránként 340 forintba kerül majd a várakozás. A kiemelt övezetben 2018. január elsejétől a 440Ft-os óradíj 480 forintos óradíjra emelkedik. Ezzel arányosan ezekben az övezetekben változnak a pótdíjak is! 

Ezzel csaknem 500 parkolóhely válik fizetőssé, mellyel már 6500-ra nő a fizetős parkolók száma a városban.

Tömegközlekedés

Az új év a helyi tömegközlekedésben is hoz néhány változást. A DKV több vonalon is menetrend-korrekciót hajt végre a belváros egyirányúsítása miatt. Emellett a Főpályaudvar átépítése okán is több változás lesz az év során az útvonalakban és menetrendekben. 

A másik jelentős változás, hogy az egyes villamos útvonalán vágányfelújítás fog kezdődni, a munkálatok alatt természetesen villamospótló autóbuszok fognak közlekedni.

A 2017-es decemberi DKV bérletek 2018 január 8-ig, hétfőig érvényesek. Az egyes járműveken és bérletpénztárnál már a 2018. január 1-jétől érvényes jegy- és bérletárak szerepelnek. Az Elővételi vonaljegy ára 330.- Ft, míg ugyanez a Járművezetőnélmegvásárolva 400.- Ft. A Tanuló és Nyúgdíjas havi kombinált bérlet 3800.- Ft lesz, míg a Kisgyermekes havi kombinált bérlet 3790.- Ft.  A fel nem használt vonaljegyek és a hiánytalan állapotú, fel nem használt jegyeket tartalmazó tömbjegyek 2018. április 1-jétől válthatóak vissza az Ügyfélszolgálaton (Malompark II., Füredi út 27.).

Autópálya

Január elsejétől fizetőssé vált az M35-ös sztráda november végén átadott új szakasza, így az itt közlekedők már megyei matricával is használhatják az autópályát. Aki esetleg mégis érvényes matrica nélkül hajt fel, de észreveszi a mulasztást, egy órán belül még vehet matricát, így biztosan megússza a bírságot.

 

Fotó: debrecen.imami.hu

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!