Jelenlegi hely

Melyik programon érezted Magad a legjobban Debrecenben?

Campus Fesztivál vagy a Múzeumok Éjszakája? Szavazz, hogy melyik volt a legjobb rendezvény 2017-ben Debrecenben!

Igazán mozgalmas volt a 2017-es év! A rengeteg program között jó pár akad, melyre büszke lehet a város és a régió is: a 3x3-as kosárlabda tornára, a Campus Fesztiválra, a Múzeumok Éjszakájára, a karneváli hétre, vagy az adventi programsorozatra.

A voksokat január 9-én déli 12 óráig várják ITT.

A szavazás módja: Idén a korábbiaktól eltérő módon folyik a szavazás. A voksolásnál meg kell adni az e-mail címet, arra küldünk egy érvényesítő levelet, azáltal válik érvényessé a szavazat,ha az abban található linke rákattintanak.

Melyik rendezvényekre lehet szavazni?

És ha lemaradtál valamelyikről, mert épp akkor volt a családi nyaralás, akkor is tudsz szavazni! Összeszedtük a legfontosabbakat, mit kell tudni róluk, mi történt 2017-ben.

 

  • Múzeumok éjszakája

A hagyományos nyári közepi esemény ma már Debrecenben is az év egyik legfontosabb estéje. Idén a múzeumok nagyszabású ünnepe mellett Debrecen is ünnepelt, kiemelt helyszíne volt a rendezvénynek: nemcsak az ismert múzeumokban, de a villamoson, a vonat, a Református Kollégiumban is voltak programok. Szinte ennek az estének köszönhetően „visszakapta” a város Munkácsi festményét is, a Golgotát. Közösségi alkotótérré alakul a Batthyány utca, ide látogatott Bocskai István erdélyi fejedelem jogara és Rodin Csók című alkotása

  • Campus Fesztivál

Lassan az ország egyik legjelentősebb zenei fesztiváljaként tarthatjuk számon a Campust: tizenhét programhelyszínével, két nagyszínpaddal, 252 zenei programmal, illetve további 300 nem zenei programjával. 2017-ben több mint százezeren buliztak a Campus Fesztiválon júliusban, ezzel pedig új nézőcsúcs született. A nagyon várt külföldi sztárfellépők, Lucas Graham, az Alle Farben, vagy a Prodigy mellett a legismertebb hazai előadók is színpadra léptek: a Tankcsapda, Quimby, a Halott Pénz, a Wellhello, a Punnany Massif és a Margaret Island.

  • Karneváli hét

Majdnem kéthetes programsorozat várta a városlakókat és a turistákat egyaránt. A Békás-tó partján a Lurkóliget izgalmas programjai, a hagyományos Cseh Sörfesztivál, a Debreceni Egyetem fényfestése, a Kölcsey Közppnt ingyenes virágos programjai után a programok királya a Karneváli felvonulás volt.

  • A 3X3-as kosárlabda Európa-bajnokság

Nagy érdeklődés kísérte a világ legrangosabb kispályás kosárversenyének, a Word Tour Masters meccseit. A torna mellett a főtéren rendezték meg az U18-as Európa-bajnokságot is, így igazi 3X3-as kosárünnepnek volt ez a debrecenieknek. Ráadásul a kontinenstorna magyar sikerrel végződött, a magyar női csapat ugyanis megnyerte az Eb-t.

  • Adventi programsorozat

A folyamatosan megújuló debreceni adventi vásár mára a régió egyik leglátványosabb programja lett. a közös  gyertyagyújtások, a Fényvillamos, az Angyalliget, a Fénygömb és a legnagyobb attrakció, az Óriáskerék díszlete maga a csodálatosan kivilágított Piac utca volt.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!