Jelenlegi hely

Újra lesz macsi-Balcsi!

Mégis lesz macsi-Balcsi idén? Az egyetlen szabadvizi fürdési lehetőség Debrecen környékén, így a tavak strandjaiért rajongók örülhetnek Debrecenben!

Korábbi közleménye szerint a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. által működtetett Látóképi Tófürdő vagy ismertebb nevén macsi-Balcsi állapotfelmérését és műszaki felülvizsgálatát követően a felmerült szükséges fejlesztések költségét a TRV Zrt. nem vállalta. A létesítmény vagyonkezelője, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság az üzemeltetésre kiírt nyílt pályázata a szezon kezdetéig nem zárult le teljes körűen így a Látóképi Tófürdő zárva marad 2018-ban. 

A debreceniek körében nagy visszhangja volt ennek a döntésnek. Mivel 2018-ban a Debreceni Strand felújítása zajlik, így kisebb strandokkal kell beérnie a debrecenieknek ezen a nyáron. Így a képviselőtestület is foglalkozott az üggyel.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.  legutóbbi közleményében jelezte, hogy szakembereik az elmúlt napokban a szükséges fejlesztéseken dolgoztak, hogy beszerezzék és beüzemeljék a biztonságos üzemeltetéshez szükséges eszközöket, berendezéseket. A területrendezéssel elkészültek, a tó medrének feltöltése megtörtént. 

Az üzemeltetéshez szükséges engedélyek és vízvizsgálati eredmények birtokában – várhatóan június utolsó hétvégéjén – kinyit a Látóképi Tófürdő.

 

Korábbi cikkünket a témában a közeli szabadvizű strandok és horgászlehetőségek összeállításával ITT találjátok.

A debreceni és Hajdú-Bihar megyei strandokról ITT találtok részletes összeállítást.

 

 

- Debrecenimami - 

Forrás: pixabay.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!