Jelenlegi hely

Új utca Debrecenben, csak 5 napig Könyvutca lesz a Csapóból

Az olvasás és a nyomtatott termékek szerelmesei igazán örülhetnek: a legkönyvesebb utca címet idén 5 napra Debrecen és a Csapó utca nyerné, ha lenne ilyen cím. De mi megszavaztuk, mert egy ilyen alkalom mellett nem lehet csak úgy elmenni. Csak sétálni... könyvekkel, könyvek között, beszélgető írókkal és rajongóikkal találkozni, és ünnepelni.

A 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok Debrecenben 2019. június 12-tól 16-ig író-olvasó találkozókat, valamint gyerek, kézműves, zenés és színházi programokat kínál a látogatóknak.

A nulladik nappal indulnak a programok

Az esemény már június 11-én, egy nulladik nappal kezdődik, mely szintén több rogramot tartalmaz: egy különleges helytörténeti sétán Bécsiné Kléri Ágota vezetésével kaphatunk választ olyan kérdésekre, mint " Hogyan párbajozott vagy focizott Ady? Miért kapta az Angol Királynő szálloda egyik helyisége a Bunda nevet? Melyek voltak Ady kedvelt szórakozóhelyei? Ki volt Kíváncsi? ; vagy kiállítás megnitón vehetünk részt "Kik bújócskázni mentek a halállal" címmel és ugyanitt előadást hallgathatunk meg a "Régészek a régi Magyarország utolsó háborújában" címmel.

Június 12-től, szerdától pedig könyvekkel teli standok költöznek a Csapó utcára, hol a város könyvesboltjai, országos kiadókvállalatok és kis alternatív függetlenek, antikváriusok mutassákmeg, akár régi, akár új, a könyv kaland, mese, varázslat. A legtöbb árusítóhelyen a könyvhétre megjelent újdonságok, különleges kedvezmények várják az olvasókat.

A Csapó utcai bevásárlóközpont előtti színpadon könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, zenei eseményekkel is várják majd az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok látogatóit. Így szeretnék megmutatni a 21. század olvasóinak, hogy a szerzőknek hasonló örömeik, gondjaik vannak, mint bármelyik olvasójuknak. 

 

A részletes könyvheti program ITT található.

Ízelítő a programokból Anyukáknak és gyerekeknek:

  • június 7., péntektől 3 héten át várja a leendő szülőket és gyermeket  nevelőket, pedagógusokat egyaránt a Móra Kiadó különleges kiállítása, a BABAGEOMETRIA.

Kiállítás helyszíne: Méliusz Józsai Fiókkönyvtára; 

  • Június 13., csütörtök, 10.00 - 12.00 óra

Todó kitálal a sportról: Az Ünnepi Könyvhétre megjelenő Todó trilógia záró kötetének bemutatója Vig Balázzsal az Olvasóligetben egy rendhagyó beszélgetés keretében.

12.00 órától dedikálja könyvét a Móra standjánál

  • Június 14., péntek, 11.00 óra, Csapó utca, Olvasóliget

„A varázsecset és az elvarázsolt festmények” Könyvbemutató és interaktív foglalkozás Kitty Bich Thuy Ta-rával

  • ​​június 15., szombat, 10.00 óra

Kerekítő foglalkozás a legkisebbeknek a Csapó utcai színpadon

  • Mesés honfoglaló – Könyves hadművelet / Társasjáték

június 12. 17.00-18.00; 18.00-19.00
június 15. 10.00-11.00; 11.00-12.00
június 16. 10.00-11.00; 11.00-12.00

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!