Jelenlegi hely

Új helyen, új szolgáltatásokkal a fogászati ügyelet Debrecenben

Sokan találkoztunk korábban azzal, hogy hétvégén elérhetetlen a fogászati kezelés Debrecenben. Szerencsére ez most megváltozik. Hogy merre induljunk a vasárnap reggeli piritóstól kitört fogproblémánkkal?

A fogorvosi ügyelet nem csak a debrecenieké. A környéken szinte sehol nincs ilyen szolgáltatás, csak itt, ezért ide jönnek sok helyről a megyéből. Fogászati ügyelet eddig a Szent Anna utcán volt, elég mostoha körülmények között. Olyannyira, hogy a minőségi körülmények kialakításának költségei miatt nem is éri meg felújítani.

A Szent Anna utca helyett a Rákóczi utcán, a Fórum Dental Fogászat székhelyén találhatják meg a betegek a fogorvosi ügyeletet. A helyszínen jelenleg még csak magánrendelés folyik, ám vasárnaptól reggel fél nyolctól délután fél kettőig ügyeletet biztosítanak.

Idén Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata szerződést kötött a Debreceni Egyetemmel. Így az orvosi alapellátásról már öt hónapja a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézete gondoskodik. Ennek egyik feladata minden ügyelet megszervezése, így a felnőtt háziorvosi, a gyermekorvosi és a fogászati ügyeletet is biztosítja. 

A fogászat terén nemcsak alapellátást biztosítanak, hanem szakellátást is, például szájsebészetet. December elsejétől ez is ezen az új helyen fog működni, valamint a paradontológia is ebben a rendelőben kap majd helyet.

Hogyan fog működni?

Hétvégén és ünnepnapokon a betegek délután egy óráig regisztráltathatják magukat a rendszerben, ezt megtehetik e-mailben, telefonon és a weboldalon is (www.forumdental.hu), valamint a rendelő recepcióján.

Így vehetik igénybe az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által támogatott ellátását. Az ügyeleten az akut ellátás nem kötődik majd bejelentkezéshez, a regisztráció csupán megkönnyíti a lakosok dolgát. A fogászati központ nem zár be két órakor, ezután magánrendelésben fogadják a pácienseket; ez értelemszerűen már nem OEP által támogatott ellátás, ennek a költségeit a betegnek kell rendezniük.
A Fórum Dental Fogászat kapcsolatban áll a Nagyerdei Fogászati Röntgen Centrummal, amely szintén december elsejétől átveszi a fogászati röntgen feladatokat, így az ott elkészített felvételeket az ügyeleten is elérik majd.

Az új fogorvosi ügyelet címe:
Debrecen, Rákóczi u. 7., az udvaron található „B” betűjelű rendelőben. Parkolás az udvaron lehetséges
A fogorvosi ügyelet telefonszáma: 52/420-371, 30/2717-600
Email: info@forumdental.hu
Web: www.forumdental.hu

ADL - Debrecenimami

Forrás: dehir.hu;

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!