Jelenlegi hely

Új helyen, új szolgáltatásokkal a fogászati ügyelet Debrecenben

Sokan találkoztunk korábban azzal, hogy hétvégén elérhetetlen a fogászati kezelés Debrecenben. Szerencsére ez most megváltozik. Hogy merre induljunk a vasárnap reggeli piritóstól kitört fogproblémánkkal?

A fogorvosi ügyelet nem csak a debrecenieké. A környéken szinte sehol nincs ilyen szolgáltatás, csak itt, ezért ide jönnek sok helyről a megyéből. Fogászati ügyelet eddig a Szent Anna utcán volt, elég mostoha körülmények között. Olyannyira, hogy a minőségi körülmények kialakításának költségei miatt nem is éri meg felújítani.

A Szent Anna utca helyett a Rákóczi utcán, a Fórum Dental Fogászat székhelyén találhatják meg a betegek a fogorvosi ügyeletet. A helyszínen jelenleg még csak magánrendelés folyik, ám vasárnaptól reggel fél nyolctól délután fél kettőig ügyeletet biztosítanak.

Idén Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata szerződést kötött a Debreceni Egyetemmel. Így az orvosi alapellátásról már öt hónapja a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézete gondoskodik. Ennek egyik feladata minden ügyelet megszervezése, így a felnőtt háziorvosi, a gyermekorvosi és a fogászati ügyeletet is biztosítja. 

A fogászat terén nemcsak alapellátást biztosítanak, hanem szakellátást is, például szájsebészetet. December elsejétől ez is ezen az új helyen fog működni, valamint a paradontológia is ebben a rendelőben kap majd helyet.

Hogyan fog működni?

Hétvégén és ünnepnapokon a betegek délután egy óráig regisztráltathatják magukat a rendszerben, ezt megtehetik e-mailben, telefonon és a weboldalon is (www.forumdental.hu), valamint a rendelő recepcióján.

Így vehetik igénybe az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által támogatott ellátását. Az ügyeleten az akut ellátás nem kötődik majd bejelentkezéshez, a regisztráció csupán megkönnyíti a lakosok dolgát. A fogászati központ nem zár be két órakor, ezután magánrendelésben fogadják a pácienseket; ez értelemszerűen már nem OEP által támogatott ellátás, ennek a költségeit a betegnek kell rendezniük.
A Fórum Dental Fogászat kapcsolatban áll a Nagyerdei Fogászati Röntgen Centrummal, amely szintén december elsejétől átveszi a fogászati röntgen feladatokat, így az ott elkészített felvételeket az ügyeleten is elérik majd.

Az új fogorvosi ügyelet címe:
Debrecen, Rákóczi u. 7., az udvaron található „B” betűjelű rendelőben. Parkolás az udvaron lehetséges
A fogorvosi ügyelet telefonszáma: 52/420-371, 30/2717-600
Email: info@forumdental.hu
Web: www.forumdental.hu

ADL - Debrecenimami

Forrás: dehir.hu;

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Túléltük az első hetet!

Túléltük az első hetet!

Beindult a verkli, elkezdődött az iskola, de mi lesz később? Hogyan folytatódik? Mint tudjuk, a gyereknevelés nagy kaland, de most egy kicsit izgalmasabb a szokásosnál.
Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Napok, hetek, hónapok, netén évek óta úgy érzed, hogy állandó rohanásban vagy, nem jut időd semmire, nem végzel a feladataiddal? Szeretnél változtatni? Mi lenne, ha most kezdenéd? Benne vagy? Akkor most szóról szóra, betűről betűre olvasd el ezt a cikket! Nem ér csak úgy gyorsan átfutni ám! Lassulj velem legalább pár perc erejéig, és a végén döntsd el, hogy futsz tovább, vagy lassítasz a továbbiakban egy kicsit Te is!
Ugrás az oldal tetejére