Jelenlegi hely

A télnek annyi lesz Debrecenben

Több napon át is űzik kicsik, nagyok és maskarások.

Fotó: C. Kiss Ilona

2018. február 1-jén, a Vojtina Bábszínházban tartottak sajtótájékoztatót a közelgő városi nagyrendezvény kapcsán. A farsangi időszak következő állomását jelentő Maskarádét Debrecenben február 6., 7. és 10. napján tartják meg. A mulatságon résztvevők a tél elűzésére tesznek kísérletet, a látogatókat bábszínházi előadással és komédiásokkal szórakoztatják a tél végét jelentő rendezvényen. A programok ingyenesen látogathatók!

A Dalidó hagyománya arra a debreceni szokásra vezethető vissza, amikor a Vízkereszt utáni első hétvégén ünnepi mulatságot tartottak a városban. Ezen az eseményen a polgárokkal együtt ünnepeltek a céhek mesterei és legényei, s jelmezes felvonulást és táncmulatságot is rendeztek. 

Programok:

A Vojtina Bábszínházban:

Kicsi hölgyek, kicsi urak,erre, csak erre! Nagyra nyissák szemeiket, szélesre tárják füleiket, mert ilyet még nem pipált az öregapjuk se! A 2018-as esztendőben, február hónapjának 6., 7. és 10. napján kiseprűzzük a telet Debrecen városából! Február 6-án és 7-én 10.00 és 14.00 órától tanúi lehetünk Konc Király és Cibere Vajda viadalának, s a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói - csapnak olyan csinnadrattát, hogy a jelenlévő sokaságnak kétfelé áll majd a füle. A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül!

Regisztrálni a Vojtina figurásainál a 418-160-as telefonszámon vagy a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címen lehet!

***

A Kossuth téren:

2018. február 10-én, 10 órától 19 óráig Debreceni Maskarádé - télűző mulatság sok-sok kürtős, mézes, foszlós és fonott kaláccsal, a Hajdú-Bihar Megyei Vásárszövetség portékainak vására

Maskarádé-színpad:

10.00 Garagulya Gólyalábas Társulat

11.00 Flaska Banda

12.00 Bürkös Zenekar

13.00 Törköly Zenekar

14.00 Bíró Zenekar

15.00 Óriás kürtőskalács sütése faszénen

Fotó: Vojtina Bábszínház (forrás: Haon)

Városi sokadalom:

A Maskarádé eseménysorozatát zárja a városi sokadalom február 10-én (szombaton) 16.00 órától, vonulva a Városházától nagy télkergető hangossággal egészen a Kossuth térig. Ez a tér lesz helyszíne ama nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – bőség és böjt urai – egymással vívnak. S a bőségről a bihari és érmelléki települések gazdái gondoskodnak ezen a farsangi hétvégén a Kossuth téren tartott vásárban.

15.45 maskarás felvonulás gyülekezője a Kossuth téren

16.00 maskarás felvonulás a Városházától, farsangolók télűző térjátéka Kossuth téren: Konc király és Cibere vajda ütközete – Bőség és Szükség urainak csatája

Vojtina Bábszínház, Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, Kuckó Művésztanya és egyéb maskarások.

A szervezők szeretettel várnak minden jelmezes és nem jelmezes csatlakozót. (szervezes@vojtinababszinhaz.hu ; hercz@fonixinfo.hu).

17.00 táncház a Cívis Banda muzsikájára

18.00 Heit Lóri és zenekara

Fotó: Vojtina Bábszínház (forrás: Haon)

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!