Jelenlegi hely

Sisi kiállítás Debrecenben a téli szünetben

A kislányszíveket az egyszarvúaknál jobban csak az igazi királynék dobogtatják meg. Sisi, Magyarország királynéjaként pedig mindannyiunkat megérint. Ő látogat most Debrecenbe Kordásné Szász Melinda segítségével.

Sisi, osztrák császárnéként, Magyarország királynéjaként máig kedvelt alakja a filmeknek, könyveknek, kiállításoknak egyaránt. Egyedi jelenség volt ő nőként, arisztokrataként és uralkodónőként egyaránt.  A debreceni Ifjúsági Házban december 17-én nyílik "Sisi karácsonya" címmel kultuszkiállítás Erzsébet Királynéról.

A kiállítás anyagát Kordásné Szász Melinda állította össze. Ugyan eredeti végzettsége szerint környezetvédelmi ökológus, környezettan tanár, de egy gyererkkori olvasmánya nagyban változtatott érdeklődésén. Krúdy Gyula: Erzsébet királyné c. könyve még gyerekkorában került a kezébe, és azóta megállás nélkül minden vele, és a korral kapcsolatos tárgyat gyűjt. Legyen az könyvek, legyező vagy egyéb apróság. Ezekből egy válogatás a kiállításon is megtekinthető.

Sok-sok szereplés után állt ki a nyilvánosság elé, korabeli ruhákban, viseletekben megjelenítve Erzsébetet tartva előadásokat felnőttek, gyermekek részére. E mögött természetesen folyamatos olvasás, kutatás rejlik. Ez a mostani az Ifjúsági Házban, a 6. kiállítása.

A kiállítást megnyitja és előadást tart: Kordásné Szász Melinda gyűjtő
Megnyitó: 2019. december 17. 16:30; A kiállítás dec. 29-ig látogatható, az Ifiház nyitvatartási idejében.
Helyszín: Galéria 21. Ifjúsági Ház Debrecen Simonffy u. 21.
A kiállítás ingyenes, nem kell bejelentkezni. Zártkörű rendezvény esetén viszont nem látogatható. Érdeklődni a porta telefonszámán lehet: (52) 415 498.

 

ADL - Debrecenimami

Forrás: Kordásné Szász Melinda s az esemény Facebook oldala.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!