Jelenlegi hely

Sisi kiállítás Debrecenben a téli szünetben

A kislányszíveket az egyszarvúaknál jobban csak az igazi királynék dobogtatják meg. Sisi, Magyarország királynéjaként pedig mindannyiunkat megérint. Ő látogat most Debrecenbe Kordásné Szász Melinda segítségével.

Sisi, osztrák császárnéként, Magyarország királynéjaként máig kedvelt alakja a filmeknek, könyveknek, kiállításoknak egyaránt. Egyedi jelenség volt ő nőként, arisztokrataként és uralkodónőként egyaránt.  A debreceni Ifjúsági Házban december 17-én nyílik "Sisi karácsonya" címmel kultuszkiállítás Erzsébet Királynéról.

A kiállítás anyagát Kordásné Szász Melinda állította össze. Ugyan eredeti végzettsége szerint környezetvédelmi ökológus, környezettan tanár, de egy gyererkkori olvasmánya nagyban változtatott érdeklődésén. Krúdy Gyula: Erzsébet királyné c. könyve még gyerekkorában került a kezébe, és azóta megállás nélkül minden vele, és a korral kapcsolatos tárgyat gyűjt. Legyen az könyvek, legyező vagy egyéb apróság. Ezekből egy válogatás a kiállításon is megtekinthető.

Sok-sok szereplés után állt ki a nyilvánosság elé, korabeli ruhákban, viseletekben megjelenítve Erzsébetet tartva előadásokat felnőttek, gyermekek részére. E mögött természetesen folyamatos olvasás, kutatás rejlik. Ez a mostani az Ifjúsági Házban, a 6. kiállítása.

A kiállítást megnyitja és előadást tart: Kordásné Szász Melinda gyűjtő
Megnyitó: 2019. december 17. 16:30; A kiállítás dec. 29-ig látogatható, az Ifiház nyitvatartási idejében.
Helyszín: Galéria 21. Ifjúsági Ház Debrecen Simonffy u. 21.
A kiállítás ingyenes, nem kell bejelentkezni. Zártkörű rendezvény esetén viszont nem látogatható. Érdeklődni a porta telefonszámán lehet: (52) 415 498.

 

ADL - Debrecenimami

Forrás: Kordásné Szász Melinda s az esemény Facebook oldala.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mire jó az önismeret?

Mire jó az önismeret?

Vannak olyan időszakaszaink, hónapok, évek, évtizedek, kinél hogy, amikor egyértelmű számunkra, hogy kik vagyunk a világban, milyen szerepet töltünk be, és többé-kevésbé eredményesen állunk helyt az életünk fontos területein.
„Meglepetés a lányomnak” - 20 ajándék nyomtatható üzenetkártya

„Meglepetés a lányomnak” - 20 ajándék nyomtatható üzenetkártya

Ha anya vagy, akkor tudod, nem egyszerű mindig elmondanod a lányodnak, mit érzel. Minden szeretetünk az övék, de néha nehéz szavakba öntenünk, amit érzünk. Nem csak mi formáljuk őket, hanem ők is minket, jobbá, szebbé, nőiesebbé, elfogadóbbá, gyengédebbé változtatnak minket.
Mit tegyek, ha szorong a gyermekem?

Mit tegyek, ha szorong a gyermekem?

Mi is a szorongás? Milyen jelekre kell odafigyelnünk? Mit tehetünk ellene, és milyen megoldások léteznek, ha mi magunk, felnőttként is küzdünk vele? Teveliné Horváth Melinda, pszichológus ebben az írásában, ezekre a kérdésekre adja meg a válaszokat.
A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ugrás az oldal tetejére