Jelenlegi hely

Programok az október 23-i hosszú hétvégére és az őszi szünetre Debrecenben

Az őszi programok az utolsó jó lehetőségek egy-egy családi szabadtéri programra. Összeszedtük Nektek a debreceni programokat és vásárokat, válogassatok!

Miénk itt a tér!

Debrecenben valóban úgy érezhetjük, hogy ezen a hétvégén miénk a tér! Táncos zenés mulatság lesz a Dósa nádor téren; kiállítás a Modem előtt; a Zsuzsival 3 napra birtokba vehetjük a Debrecen környéki erdőket... két hét sem lenne elég a sok programot megnézni. Válasszatok hát jól és élvezzétek a szép őszi napokat!

Programok bábokkal, kémcsővekkel és fotókkal, koncert és firka a múzeumban

Bábos programok: Miénk a tér a Vojtinával!

Október 25-én, 9.30 órától Miénk itt a tér! a Vojtinában: születésnapi különleges programsorozat.
Beleshetsz az előadásra készülődő színészek öltözőibe, a sminkelés és öltözés folyamataiba; megnézheted az előadásokat, majd utána a színház zárt, titkos tereit is.

A részletes programokat ITT találod.

Figurák, avagy bábosok és bábuik

Különleges kiállítás a Vojtinában az őszi szünetben is! A kiállítás látogatható: 2020. október 12-től november 22-ig a Vojtina Bábszínház nyitvatartási idejében (hétfő-péntek: 9-17-ig, szombat-vasárnap: 9-12-ig; október 23-án zárva!

Agóra Tudományos Élményközpont

Rengeteg program vár az őszi szünetben az Agórában. Mond Anyunak, hogy tanulni mész a haverodhoz, és közben jobban fogsz szórakozni mint a TV előtt!

A részletes programokat ITT találod!

Szabó Magda Emlékház

Az emlékház Szabó Magd tárgyaival, emlékeivel, ruháival és sok-sok hozzá kapcsolódó különlegességgel várja a látogatókat. Például beszélhetsz vele telefonon! Az intézmény nyitvatartása a hosszú hétvégén, október 23-án pénteken és 25-én, vasárnap sajnos zárva, de az őszi szünet többi napján nyitva lesz.

Láttál már palatáblát?

A Református Kollégium Múzeuma egy igazán különleges kiállítási helyszín, mintha a Légy jó mindhalálig! regény elevenedne meg. Egyik különleges tere a régi iskolatermet bemutató anyag. Nagyanyáink azon tanultak még írni! Sajnos a hosszú hétvégén, október 23-án pénteken és 25-én, vasárnap zárva lesznek, de az őszi szünet többi napjaiban várnak minden kíváncsit.

Pezseg az élet kint és bent is Debrecen legmodernebb múzeumában!

  • Október 22-től, csütörtöktől egy új kiállítás: Debrecenért/art 36 művész munkája várja a látogatókat egészen november 22-ig.
  • Áttörés. Kelet. Áttörés - október 18-ig a MODEM előtt a téren. Kiállítás a német egységről, ikonikus arcok és események fotókon.
  • Firkalak: minden második vasárnap kreatív játék 6-10 éves gyerekeknek a Modemben! További információ: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti.modem@gmail.com e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon.

Méliusz a tár, és Pagony, a könyv

Mi történik akkor ha Pagony + Méliusz képletet írunk? Az eredmény mindenképpen szuper!
A Méliusz Juhász Péter Könyvtár szervezésében zenés interaktív és alkotó mesevilág foglalkozások várnak minden érdeklődőt a Debreceni Pagonyban 2020. október 28. és 30. között.
A könyvtár egységei október 23-án, pénteken zárva lesznek.

Koncert a Dériben

Járai Márk (Halott Pénz) a Déri Múzeumban!
A népszerű előadó (a pandémiás helyzet miatt) kétszer adja elő műsorát október 25-én, a Denártól a Bitcoinig című pénztörténeti sorozat harmadik rendezvényén. A koncertek 16 és 18 órakor kezdődnek, érdemes fél órával, vagyis 15.30-kor, míg a 18 órásra 17.30-kor érkezni, ha szeretnék elkerülni a sorban állást és a zsúfoltságot!

A programon a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a http://www.derimuzeum.hu/regisztracio oldalon lehet.

Tímár Ház

"Alkotó Karantén" című kiállításuk megtekinthető október 31-ig a Tímárház - Kézművesek Háza nyitvatartási idejében vagy virtuális formában a következő linken.

Vásárok Debrecenben és a Hortobágyon

Október 24-én, szombaton 15 órától különleges népművészeti tárgyakat kínáló kirakodóvásár és tematikus családi nap: népi mesterségek, bemutatók, foglalkozások várnak rengeteg zenével és tánccal a Dósa nádor téren. Részletek ITT!

Október 24-én Szent Dömötör -napi Behajtási Ünnep és Darufesztivál a Hortobágyon Délelőtt vásárral és bográcsban főtt pásztorételekkel várják a látogatókat, délután 14 órakor a Kilenclyukú híd lábánál kezdődik a Behajtási Ünnep.

Október 25-én Régiségvásár hagyományosan a Tesco parkolóban.

Szintén október 25-én a V-37-es Debreceni Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete kisállat bemutató kiállítást és vásárt tart Debrecenben, a Gázvezeték utcai salakmotor pályánál.

Október 31-én, szombaton A Kert Piacon természetes alapanyagokkal, egészséges, háztáji enni- és innivalókkal, környezettudatos, mindennapokban szükséges termékek széles palettájával találkozhatsz.

A debreceni vásárokat és piacokat ITT TALÁLOD.

Erdei kirándulások Debrecen környékén a Zsuzsi vonattal

Az erdő hete  - 2020. október 23-25 programsorozat három napig különleges tematikus programokkal várja a családokat.

Október 23., Péntek 10.30-kor Zsuzsi gőzös várja a nosztalgiázni vágyó utasokat.

A kiérkező gyermekeket erdészeti - kreatív foglalkozásokra várjuk. Többek közt, a Zsuzsi kisvasút új kabalafiguráját, Törpi baglyot is elkészíthetjük, természetes alapanyagok felhasználásával.
Rendkívüli menetrend október 23-án:
Gőzmozdony vontatta nosztalgiavonat indul a Ruyter utca 1. szám alatti kiinduló állomásról 10.30 órakor.
Hármashegyaljáról vissza: 13.00.
Dízelmozdony indul:
Hármashegyaljára, Ruyter utca 1. sz. alatti kiinduló állomásról: 9.00, 13.00
Hármashegyaljáról vissza: 11.00, 15.00

Gyógynövények erdejében. - 2020. október. 24.

Szakmai gyűjtögető túrával egybekötött gyógynövény ismertetésre és teakóstolásra várjuk kedves Utasainkat! A helyszín Hármashegyalja, ahol látogatóink élőben csodálhatják meg az itt kialakult állat- és növényvilág életterét, tisztasága miatt pedig kitűnő gyógynövény lelőhelyeit. A túrát vezeti és a gyógynövények megismerésében segít Varga Edit környezeti nevelő.
Menetrend:
Hármashegyaljára, Ruyter utca 1. sz. alatti kiinduló állomásról: 9.00, 13.00
Hármashegyaljáról vissza: 11.00, 15.00

Hármashegyaljai erdei túra az ősz jegyében. - 2020. október 25.

A madáretető készítése, kihelyezése, erdei madarak etetése 11.30 órától szerepel a családi programban Imre István solymásszal, a Madársuli vezetőjével. Természtesen nem maradhat el az őszi avarillatú túra sem, amelyre Varga Aliz túravezető várja az érdeklődőket 10.00 órától.
Menetrend:
Hármashegyaljára, Ruyter utca 1. szám alatti kiinduló állomásról: 9.00, 13.00
Hármashegyaljáról vissza: 11.00, 15.00

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesélni és mesét hallgatni nagy ajándék kicsiknek és nagyoknak is. Ezek az értékes történetek segítenek ráhangolódni az ünnepekre, kiemelnek a hétköznapokból. Jó olvasást!
A karácsony nem marad el!

A karácsony nem marad el!

Ha nem is lesz olyan, mint a megszokott, attól még lehet szép és meghitt a karácsonyunk. Az ünnep öröme feltölt, erőt és reményt ad, amire most nagy szükségünk van...
Ugrás az oldal tetejére