Jelenlegi hely

Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál Debrecenben

A játszó gyermek vagy a gyermekké váló játszó felnőtt... vannak akik megpróbálnak néha pár órára gyermekké válni. Akár az országos gyermekszínjátszó fesztivál előadói.

Debrecenben rendezik a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivált 2018. június 8-9-10-én. Az esemény főszervezője a Magyar Drámapedagógiai Társaság, társszervezője Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. A fesztivál előadásainak a Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház ad otthont, az egyéb fesztiválprogramoknak pedig a város több pontja és intézménye.

A találkozó kísérő eseményeként Társművészetek – Határátlépések címmel műhelykonferenciát szervez az összművészet jegyében a Magyar Drámapedagógiai Társaság, Debrecen Megyei Jogú Város, a Vojtina Bábszínház és a Csokonai Színház közösen a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban, a Déri Múzeumban, a Vojtina Bábszínházban és a Debreceni Arany János Óvodában június 8-án (pénteken) 9.00 órától 16.15-ig.

A Vojtina Bábszínház előadása: A só - júniusban a fesztivál keretein belül megtekinthető a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon június 8-án

 

A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó az ország egészét érintő felmenő rendszerű, gyermek művészeti rendezvénysorozat, amelyet a Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és regionális szinten tevékenykedő együttműködő partnerei (intézmények és civil szervezetek) segítségével tart életben.

A rendezvénysorozat célja több, mint két és fél évtizede, hogy az országszerte és a határokon túl, nem egyszer nehéz körülmények között, a csoportvezető- rendező, pedagógus kitartó, áldozatos munkájának köszönhetően működő gyermekszínjátszó csoportok bemutathassák a tanév során színpadra állított előadásaikat. Itt megtekinthetik egymás alkotását, bátorító szavakat kapnak, részt vehetnek a kísérő programokon, a csoportvezető-rendezők pedig véleményt cserélhetnek, szakmai támogatást kaphatnak a szakértő zsűri által vezetett konzultációkon.

Az MDPT 2018 januárjában huszonhetedik alkalommal hirdette meg az országos gyermekszínjátszó találkozót. A megyei találkozókra március-áprilisban, míg a regionális találkozókra május első felében került sor.

A hagyományokhoz híven a programsorozat megyei bemutatóiról a legjobb minősítésű előadások kapnak meghívást a regionális találkozókra, amelyeket minden alkalommal hat településen rendezünk meg. Ez évben: Budapesten, Balassagyarmaton, Keszthelyen, Kisvárdán, Pécsett és Szegeden. Mindez közel 30 fesztiválnapot jelent az ország teljes területén. A felmenő rendszer támogatója a Nemzeti Tehetség Pályázat és a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma.

 

Fotó: Vojtina Bábszínház

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!