Jelenlegi hely

Kiállított kiállítások a Vojtinában

Az évad korábbi kiállításai, rajzversenyeire készült műveket újragondolva, átértelmezve mond köszönetet a Vojtina látogatóiknak, az alkotóknak.

Idén valahogy több kiállításon voltunk a Vojtinában mint előadáson. Nem tudatosan terveztük, így alakult. De talán izgalmasabb is volt ez így, hogy a gyerkőcök alakították a műveket, nem „készet” kapták. Olyannyira igaz volt most is, hogy az alkotás alkotást szül, hogy alig lehetett őket a kiállítás megnyitó kezdetekor leültetni. Inkább rajzoltak volna a rajzolós sarokban.

Persze mikor már leültek, nem bánták: a bábszínház színészei egy hatalmas nejlon lepedőből körénk varázsolták a vizet, az eget, a szelet, egyik pillanatban felhőpaplanként feszült felettünk, hogy aztán a hullámok között lebeghessünk… kicsiny varázslat volt, de gyerekként feledkezett bele minden jelenlévő.

 

Aztán a víz eltűnt és Láposi Terka elmesélte nekünk, hogy az évad alkotásait, a gyermeklelkek érintéseit mennyire szerették volna még egyszer újra megmutatni köszönetképpen a közönségnek, az alkotóknak, kollégáiknak. Így a korábbi kiállítások alatt, rajzversenyekre készült műveket újragondolva, átértelmezve szinte egy 21. századi galéria gyűjteményeként kerültek kiállításra.

Montázs-szerűen keverednek a papírívek, rajzok, lécekből készült kockák, a korábbi falakon lévő modern post-it mozaikokról készült fotók, pályázatokra beküldött munkák, fonalszálak gombolyogva, lógva…

Személyes kedvencem a rengeteg pályázati rajzból készült folyosó, hihetetlen impulzusokat ad az ide belépőnek.

 

Utószó: áttűnések című kiállítás a Vojtina Bábszínházban

A tárlat alkotói: Láposi Terka, Szabó Zsuzska, Surányi Gergő

A tárlat május 29-től június 18-ig látogatható
(hétfő-péntek: 9-17 óráig, szombat-vasárnap: 9-12 óráig)

 

Fotó: Vojtina Bábszínház, Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!