Jelenlegi hely

Ne dobd csak úgy el! Elviszik! - karácsonyfák gyűjtése Debrecenben

A szorgalmasabbja már a múlt héten kitette a leszedett fát, de sokan Vízkereszt napjáig vagy akár hetekig húzzák a nagy rendrakást.

Ha nincs komposztálód, és nem gyökeres vagy műanyag fát vettél, Neked is a DHK lehet a megoldás. A kitett, posztjukról eltávolított fenyőfákat idén is a Debreceni Hulladék Közszolgáltató gyűjti össze. Lehetőleg úgy helyezzétek el a fenyőket a hulladékgyűjtő edények mellé, hogy a forgalmat, a közlekedést, illetve a vagyontárgyakat ne veszélyeztesse, ne zavarja.

  • A DHK Kft. a lakótelepi övezetben élőktől azt kéri, hogy a nagy hulladékgyűjtő autóval megközelíthető helyekre dobják ki a fenyőt. Ideális például a szelektív szigetek mellé letenni.
  • A kertes házas övezetekben élők viszont a vegyes, kommunális hulladékkal együtt dobják ki a fenyőfákat.

A ritkábban lakott területekről ugyanis a kommunális hulladékkal együtt szállítják el a fenyőfákat, míg a lakótelepeken kifejezetten erre a célra indítanak gyűjtőjáratokat, hetente kétszer. A munka január 7-én, hétfőn kezdődik, és egészen a hónap végéig tart.

Természetesen január vége után is összegyűjtik a kihelyezett fenyőfákat. A lakossági jelzésre, a DHK saját észlelései alapján, illetve egyéb forrásokból szereznek tudomást arról, hogy hol vannak kihelyezve a városban fenyőfák. A becslések szerint Debrecenben 40-50 ezer fát vásárolnak karácsony előtt az emberek. A fenyőket komposztálják, a DHK Kft. arra számít, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is 21 tonna körül lesz a feldolgozott fa tömege. Az így készült komposzt kiváló tápanyag a kertészeti ágazat számára.

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!