Jelenlegi hely

A Nagyerdei Landart Alkotótábor újra beköltözött a Nagyerdőbe

Telefonnal rajzolható jelek és üzenetek, kísértetiesen lebegő alakok, gyöngyfűzérnek tűnő fák, álmodozásra csábító fészek.. újabb alkotásokkal gazdagodott a Nagyerdő. 

Újabb izgalmas tájképi elemeknek szánt műalkotásokkal gazdagodott a debreceni Nagyerdő. Családi kedvenc volt eddig a 4 évvel ezelőtti akcióból megmaradt nyúl, de első pillantásra lehet látni, hogy újabb kedvencek lesznek. A 4 különböző stílusú és témájú alkotást 4 alkotócsoport készítette. Mindannyian a Nagyerdei Landrart Alkotótábor tagjaiként készítették műveiket.

Ginger és Fred - Szatmári Zsófia és Szuszik Dóra
A Nagyerdő fái egyedül járják magányos táncukat, ezért olyan kecses, drótból szövött táncpartnereket terveztünk a számukra, amelyek vidám, de nem tolakodó kiegészítései a választott ligetnek. Egy olyan pillanatképet hoztunk létre, ahol a fényes borostyánnal burkolt táncparketten a madárcsicsergés szolgáltatja a muzsikát és a lombok között átszűrődő napfény világítja meg a színteret.

The Nest - Fészkelj be! - Rózsa Anna, Vincze Vivien, Vincze Bence és Vizhányó Fanni
Mi is szimbolizálhatná legjobban az ember és természet kapcsolatát, mint egy FÉSZEK! Éppen ezért esett a választás egy emberléptékű fészek kialakítására az erdő és a tópart határán, amelybe bele lehet mászni.

Szatmári Zsófia és Szuszik Dóra "CsodafaGyöngyfameséi" (a cikk írójának kisgyerekei által megálmodott név, az alkotás eredeti címéről nincs információnk)
A Nagyerdő ösvényeit járva találtunk rá az erdő csodafájára, amely köré egy kis képzelőerővel bármelyikünk varázslatos történetet szőhet. A varázsfák erdejével olyan fantázia világot készítettünk, amely a közeli erdőben kanyargó út mellett jön létre. Kizárólag színes, konyhai edényeket alkalmaztunk, amelyek lekövetik a meglévő fa idomait, mint egy különböző formájú és méretű gyöngyökből fűzött nyaklánc

Fényösvény - Antal Péter, Encsi Balázs, Kanczel Tamás, Szücs Ágnes, Tömöri Péter, Tóth Gábor
A Fényösvény egy sötét ösvény, ahol a képzeletünk hoz fényt! Az alkotás leginkább este mutatja meg magát, amikor a foszforeszkáló lécek sejtelmesen derengenek a sötétben. Egy elemlámpával vagy a telefonja fényével pedig bárki szabadon 'rajzolhat' rájuk, hogy aztán a napvilág fénye 'lemossa' a firkákat és másnap este kezdődjön a játék elölről.

 

A négy alkotást részletesen megnézhető,sőt akár szavazni is lehet rájuk a város Facebook oldalán ITT péntek reggelig.

 

Forrás: Debrecen város Facebook oldala

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!