Jelenlegi hely

Minél régibb, annál jobb! Elő a fotókkal a fiókból!

Debrecen és városrészeinek gazdag múltját, emlékeit szeretné a Méliusz Könyvtár összegyűjteni és bemutatni a ma itt élőknek. Elő tehát a régi fotókkal, képeslapokkal, újságokkal, levelekkel!

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár városrészi helytörténeti kiállításokat szervez, ahol szeretnénk bemutatni Debrecen közösségi- és kulturális életét, hagyományait, a településrészek történetét!

Hámán Kató utcai játszótér 1975-ben

Ehhez kéri a Könyvtár a lakosság segítségét!

Várják a fotókat, dokumentumokat, újságcikkeket, leveleket, képeslapokat, amelyek a városrészről készültek és a településrész történetéhez, az itt élőkhöz, itt működő közösségekhez, épületekhez kapcsolódnak!

A kiállítások létrehozásában segítő dokumentumokat minden fiókkönyvtárukban átveszik. Az anyagokat digitalizálás után visszajuttatják a tulajdonosának.

Ovisok sétálnak a Kuruc utcán (Csapókert)

További információ: Méliusz Juhász Péter Központi Könyvtárának Helytörténeti Részlege (4026 Debrecen, Bem tér 19/D – II. emelet).; Telefon: 52/502-478; e-mail: helyismeret@meliusz.hu

A kiállításokat a „TOP-6.9.2-16 kódszámú – "A helyi identitás és kohézió erősítése” elnevezésű pályázat keretében szervezik a Méliusz Könyvtár dolgozói.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mire jó az önismeret?

Mire jó az önismeret?

Vannak olyan időszakaszaink, hónapok, évek, évtizedek, kinél hogy, amikor egyértelmű számunkra, hogy kik vagyunk a világban, milyen szerepet töltünk be, és többé-kevésbé eredményesen állunk helyt az életünk fontos területein.
„Meglepetés a lányomnak” - 20 ajándék nyomtatható üzenetkártya

„Meglepetés a lányomnak” - 20 ajándék nyomtatható üzenetkártya

Ha anya vagy, akkor tudod, nem egyszerű mindig elmondanod a lányodnak, mit érzel. Minden szeretetünk az övék, de néha nehéz szavakba öntenünk, amit érzünk. Nem csak mi formáljuk őket, hanem ők is minket, jobbá, szebbé, nőiesebbé, elfogadóbbá, gyengédebbé változtatnak minket.
Mit tegyek, ha szorong a gyermekem?

Mit tegyek, ha szorong a gyermekem?

Mi is a szorongás? Milyen jelekre kell odafigyelnünk? Mit tehetünk ellene, és milyen megoldások léteznek, ha mi magunk, felnőttként is küzdünk vele? Teveliné Horváth Melinda, pszichológus ebben az írásában, ezekre a kérdésekre adja meg a válaszokat.
A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ugrás az oldal tetejére