Jelenlegi hely

Minél régibb, annál jobb! Elő a fotókkal a fiókból!

Debrecen és városrészeinek gazdag múltját, emlékeit szeretné a Méliusz Könyvtár összegyűjteni és bemutatni a ma itt élőknek. Elő tehát a régi fotókkal, képeslapokkal, újságokkal, levelekkel!

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár városrészi helytörténeti kiállításokat szervez, ahol szeretnénk bemutatni Debrecen közösségi- és kulturális életét, hagyományait, a településrészek történetét!

Hámán Kató utcai játszótér 1975-ben

Ehhez kéri a Könyvtár a lakosság segítségét!

Várják a fotókat, dokumentumokat, újságcikkeket, leveleket, képeslapokat, amelyek a városrészről készültek és a településrész történetéhez, az itt élőkhöz, itt működő közösségekhez, épületekhez kapcsolódnak!

A kiállítások létrehozásában segítő dokumentumokat minden fiókkönyvtárukban átveszik. Az anyagokat digitalizálás után visszajuttatják a tulajdonosának.

Ovisok sétálnak a Kuruc utcán (Csapókert)

További információ: Méliusz Juhász Péter Központi Könyvtárának Helytörténeti Részlege (4026 Debrecen, Bem tér 19/D – II. emelet).; Telefon: 52/502-478; e-mail: helyismeret@meliusz.hu

A kiállításokat a „TOP-6.9.2-16 kódszámú – "A helyi identitás és kohézió erősítése” elnevezésű pályázat keretében szervezik a Méliusz Könyvtár dolgozói.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!