Jelenlegi hely

Milyen idő vár ránk május 1-én és a hétvégén?

Egy-egy szabadnap előtt mindig ott az apró aggodalom, hogy ugye jó lesz-e az idő... az idei május 1-i programok alatt már biztos nem lesz kánikula, de reméljük, hogy azért a felhőszakadás el fog minket kerülni. Esernyőt, optimizmust elő!

Eső, szél, ha az ember útra kél…

Csapadékos, szeles napot ígér több időjárás-jósló oldal is. Felszakadozó felhőzet, elszórtan esős idő vár ránk. Szerda délutánra feltámadó, erős szelet kaphatunk mely egy rövid felmelegedést okozó légtömeget sodor felénk, mely a hétvégére el is tűnik. Újabb hűvös napok várnak ránk a hétvégén is, sok csapadékkal, széllel.

Szerdán 17- 18 C körül várható a legmagasabb hőmérséklet napközben, estére 10 C körülire hűl majd el a levegő.

Mit gondoltak erről a napról a régi öregek?

A május 1-re érvényes népi jóslat szerint „Ha hideg ez a nap, szűkös lesz a termés, ha meleg, bőséges.” Drukkolunk, hogy ez az időjárás a népi időjós-skálán a meleg felé tendáljon.

A szabadtéri programokhoz nemcsak az idő csapadéktartalma, de a pollenkoncentráció is számít: a nyír, platán és tölgyféléké magasabb ebben az időszakban.

Ha menekülnél az időjárás elől, tuti ne az Adria felé vedd az irányt, ott sem jobb.

Így maradnak a május 1-i programok itthon. Hogy könnyebb legyen választani, debreceni és környéki program-összeállításunkat itt találod.

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!