Jelenlegi hely

Mert az elem nem kerülhet a háztartási hulladék közé! Ugye, gyerekek?

Pénzjutalmas versenyt indítottak debreceni iskolák és óvodák számára.

A CCR REBAT Nonprofit Kft., az A.K.S.D Városgazdálkodási Kft. és a Földbarátok 2017. szeptember 1. és 2017. október 31. között használt elem- és mobiltelefon-gyűjtő versenyt tart a debreceni iskolák és óvodák számára. A szervezők tájékoztatása szerint a verseny célja, hogy a gyermekeket játékos formában vezesse rá a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére.

A verseny és a legjobbaknak járó jutalmazás hatékony figyelemfelkeltő eszköz, jó alkalom a környezetre veszélyes anyagokat tartalmazó mobiltelefon-, elem- és akkumulátor-hulladék káros hatásainak ismertetésére. Fontos, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtanulják, az elektronikai-, az elem- és az akkumulátor-hulladék nem kerülhet a háztartási hulladékgyűjtőkbe, az iskolák és óvodák területén a szelektív hulladékgyűjtők mindenki rendelkezésére állnak!

A verseny további célja a Magyar Hospice Alapítvány támogatása minden összegyűjtött mobiltelefon és használt elem kilogrammja után 5 Ft-tal.

Az első három helyezett pénzjutalomban részesül

A versenyben való részvételhez az óvodák és iskolák vezetőjének a versenyszabályzatot el kell fogadniuk, a részvételi lapot ki kell tölteniük és alá kell írniuk. A szervezők minden résztvevő iskola és óvoda részére az általuk gyűjtött hulladék súlyával arányos, garantált támogatási díjat fizetnek (díjakról bővebben a versenyszabályzatban). Ezen túlmenően az induló intézmények közül az első három helyezést elérő iskolát, valamint az első három helyezést elérő óvodát külön pénznyereményben is részesítik! A pénznyeremény összértéke 2x250 ezer forint!

A felhívás teljes szövege és a versenyszabályzat az alábbi linkeken érhető el: http://www.aksd.hu/gazdalkodj-akkusan-2017 

Forrás: aksd.hu

Fotó: Wikipédia

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!