Jelenlegi hely

A maszkviseléstől a tömegközlekedésig: debreceni helyzet

A maszkviselés változásai

Debrecen város önkormányzata 2020. november 12-től – csütörtöktől – a játszótereken, valamint a piacokon, vásárokon (élelmiszerpiac, termelői piac, régiségvásár, zsibvásár) – függetlenül azok üzemeltetőjétől, fenntartójától –

kötelezővé teszi a maszk viselését. 

Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

2020. november 11-én életbe lépett újabb kormányrendeletek értelmében a maszkviseléssel kapcsolatban lehetőséget ad, hogy a 10 ezernél több lakosú településeken a polgármester kijelölhet olyan közterületeket is, ahol kötelező a maszkviselés. Ez lehet akár az egész város is, de lehet csak egy része.

Hajdú-Bihar megyében kilenc városban élnek tízezernél többen, Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Balmazújváros, Hajdúnánás, Berettyóújfalu, Püspökladány, Hajdúsámson és Hajdúhadház azok a települések, ahol előírhat köztéri maszkviselést a polgármester.

Lehetőség lett volna a kormányrendelet alapján a kutyafuttatók bezárására, de ezzel Debrecen önkormányzata nem kíván élni. A kutyafuttatók használatára, illetve a kutyasétáltatókra a városban is az országos érvényű szabályok vonatkoznak.

Ingyenes tömegközlekedés

Debrecenben a veszélyhelyzet újbóli kihirdetésével 

ingyen utazhatnak a DKV összes buszán, villamosán és troliján a város közigazgatási területén munkát végző egészségügyi, szociális, rendvédelmi és honvédelmi területen dolgozók, azaz a védekezésben aktívan részt vevők. 

Az egészségügyben dolgozók mellett a rendvédelmi szervek, a honvédség dolgozói, a polgári védelmi szolgálatot teljesítők, a közterület-felügyelők, valamint a szociális kerekasztal tagjaként működő szociális ellátó szervezetekben dolgozók tartoznak a körbe.

Az utazási kedvezmény addig tart, amíg meg nem szüntetik a veszélyhelyzetet.

A lakosság és a segítségre szorulók támogatásának érdekében Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala újra telefonos információs vonalat működtet.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Debrecen polgárait érintően meghozott önkormányzati intézkedésekről megfelelő ismeretekkel rendelkező munkatársak adnak
információt munkanapokon – hétfőtől csütörtökig  8.00 és 16.00 óra között, pénteken 08.00 és 14.00 óra között.
A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614, melyek a lakosság körében már ismert telefonszámok voltak a tavaszi koronavírus-veszélyhelyzet idején is. 

ADL - Debrecenimami

Forrás: debrecen.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére