Jelenlegi hely

Kutatók éjszakája az Agórában? Idén rendhagyó módon!

Kesztyűvel vezérelhető számítógépes pingpong, gitározó robot, LEGO-ból készült 3D nyomtató és üdítőautomata – néhány példa azokból a projektekből, amelyeket középiskolás diákok vonultattak fel az elmúlt években a Kutatók Éjszakáján az Agórában.

A hagyományokhoz híven az élményközpont idén is teret ad azoknak a középiskolás fiataloknak és tanáraiknak, akik szívesen bemutatják a nagyközönségnek saját fejlesztéseiket, találmányaikat, egyedi kísérleteiket, tudományterületük érdekességeit, népszerűsítve a természettudományokat.

A program 2020. szeptember 25-én, pénteken 15 órától 21 óráig tart és ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

A Rendhagyó Kutatók Éjszakáján minden érdeklődő találkozhat a szabadtéri standokon bemutatott találmányokkal, emellett az Agóra munkatársai különböző ismeretterjesztő programokkal is készülnek.

A tavalyi kutatók éjszakája az Agórában

A látogatók az Agóra hídján végigsétálva megismerhetik az élményközpont Naprendszer-modelljét, majd részt vehetnek egy látványos kísérleti bemutatón. Bebarangolhatják a Botanikus kertet, napnyugta után pedig távcsövön keresztül kémlelhetik a csillagokat.

A jelentkezéseket korlátozott számban tudjuk fogadni.

Bővebb információ az eseménnyel és a regisztrációval kapcsolatban az Agóra weboldalán olvasható.

PROGRAMOK

Kutató diákok
15:00-21:00
Az Agóra Tudományos Élményközpont mellett felállított sátrakban a város legtehetségesebb ifjú kutatói mutatják be fejlesztéseiket, találmányaikat, egyedi kísérleteiket.

Ismeretterjesztő előadások
15:00 Extrém különbségek – izgalmas fizikai bemutató
16:00 Extrém különbségek – izgalmas fizikai bemutató
17:00 Színes kémia
18:00 Színes kémia
19:00 A ménkőbe, ez rázós lesz!
20:00 A ménkőbe, ez rázós lesz!

A Botanikus kert titkai
Kik voltak azok a tudósok, akik a Botanikus kert múltjában jelentős szerepet játszottak? Milyen növényekkel és állatokkal találkozhatunk itt? Az érdeklődők közismert, és ritkábban látott fajokról is hallhatnak a programon, de próbára tehetik magukat az állatnyomok felismerésben is.
A program a következő idősávokban elérhető: 15:00, 16:00, 17:00, 18:00

Távcsöves csillagnézés
A programon résztvevők csillagász szakember vezetésével az évszaknak megfelelő csillagképeket, illetve a Naprendszerünk egyes égitestjeit figyelhetik meg távcsövön keresztül.
A program a következő idősávokban elérhető: 19:00, 20:00

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére