Jelenlegi hely

Készülődik a város szíve az Adventre

Folyamatosan zajlik a hónap folyamán a karácsonyi díszkivilágítás karbantartása és kihelyezése Debrecen belvárosában.

A város advent első vasárnapján, november 29-én borul ismét ünnepi fénybe.

Az ünnepi világítás nem csak a városnak, de a lelkünknek is fontos, hiszen belül mi is díszbe öltözünk Karácsony tiszteletére. A sok fény segít a sötét, téli időszakban is utat találni jelképesen és valójában egyaránt.

Gyertyagyújtás 2019 advent vasárnapján a Nagytemplom előtt

Karácsonyi fények Debrecen belvárosában

Gyertyák és angyalkák kerülnek a kandeláberekre a Piac utca teljes hosszában a Kossuth tértől a Petőfi térig, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, a Kálvin téren, a nyugati kiskörúton, a Szent Anna utcán, míg a Darabos utcán karácsonyi csillagok, a Burgundia utcán, a Sumen utcán 10 csillag és 20 fénycsóva, a Simonffy utcán angyalkák, a Hal közben fénycsóvák.

A díszgömb az adventi világító díszek 2019-es újdonság volt

A Kossuth téren az Aranybika szállótól a Nagytemplomig tartó szakaszon – összesen 90 fán – is LED-égőket helyeznek el. Így az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően ma már teljes mértékben energiatakarékos, a hagyományos izzóknál lényegesen nagyobb élettartamú és fényerejű fényforrások alkotják a debreceni karácsonyi díszkivilágítást.

A 2019-es adventi díszkivilágítás fényfája

A Piac utcán újra látható lesz a hagyományosan igen népszerű fényfa és a fényszökőkút is. Újdonságok is kerülnek - a néhány éve már látható harsonát fújó stilizált angyalfigurák és karácsonyi gömbök mellé – a karácsonyi díszkivilágításba. A Dósa Nádor téren és a Csapó utcán 15 csillagszóró díszmotívumot helyeznek fel a már átadott kandelláberekre.

Az adventi villamosok is újra elindulnak. Debrecen belvárosán kívűl Kismacson, Nagymacson, Bánkon, Dombostanyán, Ondódon és Józsán is harangdíszek alkotják a díszkivilágítást.

Új helyen a karácsonyfa

Az adventi vásár és vele sok-sok élményelem is elmarad, melynek a Kossuth tér adott teret eddig. Nincs Vili, a kisvonat nem lesz koripálya, és a sok-sok bódé, büfé helye is üresen tátong majd.

Új, kiemeltebb helyre kerül így Debrecen karácsonyfája, melynek talpazatát már elhelyezték a város főterén. Idén a főtér közepén, a szökőkút és Kossuth Lajos szobra között lesz majd a hatalmas fa, mely hamarosan megérkezik majd a város szívébe.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére