Jelenlegi hely

Iskolai szünetek - debreceni megoldás

Nagy segítség lesz a szülőknek a debreceni közgyűlés új határozata, hogy az összes iskolai szünetben lesz ügyeletes iskola Debrecenben.

Debrecen közgyűlése csütörtöki ülésén módosította a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetési térítési díjakról szóló rendeletét.

Az intézményi szolgáltatásokat, például a bölcsődei térítési díjakat nem módosították. Pozitív változás történt viszont a a debreceni lakóhelyű általános iskolások iskolai szünetek alatti felügyeletében.

Egyhangú szavazással döntött a testület, így 2019-től már a tavaszi, téli és őszi szünetben is lesz ügyeletes általános iskola Debrecenben.

A gyerekek felügyelete mellett az étkeztetésüket és foglalkoztatásukat is biztosítja majd az önkormányzat, azaz programokat is szerveznek nekik. Ebben az elmúlt években nagy segítség volt a Karitatív Testület, melynek tagjai és önkéntesei nagyon sok programot biztosítottak a gyerekeknek.

A szünidei gyermekfelügyeletek helyszíneiről, azaz az ügyeletes iskolákról a közgyűlés egészségügyi és szociális bizottsága dönt a későbbiekben.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!