Jelenlegi hely

Iskolai szünetek - debreceni megoldás

Nagy segítség lesz a szülőknek a debreceni közgyűlés új határozata, hogy az összes iskolai szünetben lesz ügyeletes iskola Debrecenben.

Debrecen közgyűlése csütörtöki ülésén módosította a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetési térítési díjakról szóló rendeletét.

Az intézményi szolgáltatásokat, például a bölcsődei térítési díjakat nem módosították. Pozitív változás történt viszont a a debreceni lakóhelyű általános iskolások iskolai szünetek alatti felügyeletében.

Egyhangú szavazással döntött a testület, így 2019-től már a tavaszi, téli és őszi szünetben is lesz ügyeletes általános iskola Debrecenben.

A gyerekek felügyelete mellett az étkeztetésüket és foglalkoztatásukat is biztosítja majd az önkormányzat, azaz programokat is szerveznek nekik. Ebben az elmúlt években nagy segítség volt a Karitatív Testület, melynek tagjai és önkéntesei nagyon sok programot biztosítottak a gyerekeknek.

A szünidei gyermekfelügyeletek helyszíneiről, azaz az ügyeletes iskolákról a közgyűlés egészségügyi és szociális bizottsága dönt a későbbiekben.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Retró emlékek, amiket csak a nagyinál láttam

Ma, azaz július 13-án tartjuk a Nagymamák világnapját. Bizony a nagyiknak is van világnapja! Ebből az alkalomból összegyűjtöttem 10 db retró tárgyat és édességet, melyek megidézik a gyerekkoromat és a nagymamámnál töltött csodás napokat. Ezeket látva feldereng rengeteg emlék, illatok, ízek, együtt töltött boldog pillanatok. Gondoljunk ma (is) sokat a mamikra és ünnepeljük őket! Nosztalgiára felkészülni, íme a fotók:
Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Ugrás az oldal tetejére