Jelenlegi hely

Hogy védjük meg a gyermekünk immunrendszerét?

Egy ágyban az ellenséggel? Meghitt hálószoba, puha ágy... és millióan osztozunk rajta. Hogy kikkel? Azokkal az apró, de annál nagyobb gondokat okozó poratkákkal. Boldogan dőzsölnek a matracban, ágyneműben. De mit tehetünk ellenük?

Társbérlők a hálószobában

A poratka egy aprócska élőlény, mely testünk elhalt hámsejtjeivel táplálkozik, vagyis tetszik, nem tetszik, belőlünk lakmároznak. Ágyneműink, matracaink, szőnyegeink tele vannak bőrsejtjeinkkel, így ezeken a helyeken poratkák milliói lubickolnak és élnek boldogan. A legrosszabb hír azonban az, hogy társbérlőink nem szobatiszták. Az allergiában szenvedők a poratkák ürülékében található fehérjére allergiásak, a tünetek kialakulásához ennek belégzése vezet.

Pár éve nagy figyelmet kapott az a hír, miszerint a párnák, matracok súlyának akár 10 százalékát is kiteszik az atkák és ürülékük. Ez a szám egyáltalán nem rugaszkodik el a valóságtól. Sőt! További ismert tény, hogy 1 gramm porban nagyságrendileg 10.000-20.000 poratka is élhet.

Nyakunkon az újabb allergia szezon!

A legtöbb allergiás ősszel fellélegzik, vége a pollenszezonnak, jöhetnek a problémamentes hónapok. A szülők megnyugszanak, eltelt a nyár, ki így, ki úgy, de túl van a kellemetlen időszakon. Tüsszögés, orrfolyás, állandó orrdugulás, pihentető alvás hiánya. Csak néhány azok közül a mindenki számára jól ismert tünetek közül, melyek a legtöbb család életét megnehezítik, és az érintetteket a felhőtlen boldog nyaralás örömteli időszaka helyett a kétségbeesés mélyére taszítja.

Az allergiában szenvedők nagy része azonban nem könnyebbülhet meg, a poratka allergiások számára csak most indul az igazi szezon. Bár a poratka egész évben jelen van otthonainkban, igazán csak ősszel, a fűtési időszak kezdetekor jelentkeznek erőteljesen a tünetek.

Téves az az elképzelés, hogy az allergiás tünetek kiváltó oka a por. A porallergiának nevezett betegséget a közhiedelemmel ellentétben nem a házipor, hanem a már említett poratka ürülék okozza. A tisztaság nincs összefüggésben a poratkák előfordulásával. A legnagyobb odafigyeléssel takarított lakás sem pormentes, a levegő tele van porszemcsékkel, melyek folyamatosan keringenek, és láthatatlanul, de jelen vannak életterünkben. 

Egy alaposan kiporszívózott szőnyegből a Kobold még ennyi port és egyéb szennyeződést távolít el.

A poratkák fogságában

Ezek a számok már önmagukban is rémisztőek, de igazán nagy keserűséget a tünetek okoznak, melyek a felnőttek számára is kellemetlenek, igazán azonban a gyerekeket viselik meg. Orrfolyás, orrdugulás, tüsszentés, szemviszketés, asztmás tünetek, hogy csak a leggyakoribbakat említsük.És itt van az ekcéma is, melyet szintén okozhat a poratka.

A mi történetünk
Krisztina kislányának, Zsófinak tavaly decemberben súlyosbodott az ekcémája, a megszokott gyógymódok nem segítettek. ,,A magánklinikán végzett egy csepp vérből történő allergia teszt nem hozott eredményt – fals információt kaptunk: ételallergiát mutatott. A tej, és búzamentes diéta sem segített, két hónap alatt semmit nem javult Zsófi állapota, sőt inkább romlott!Akórházi allergiavizsgálaton minden negatív lett, kivéve a poratka.
A teszt magas reakciót mutatott: 6-os kategória. Az allergia felső határértéke 158, de Zsófinak 618 lett ez az érték.”
,,Kiderült, sajnos az érzékeny bőrt irritálja az atkák jelenléte, és ez a bőr felszínén gyulladást okoz. Emiatt nem is hatott semmi korábban bevált készítmény, amit az ekcémára használtunk.”
„Kétségbeestünk, mert minden ötletünk zsákutcába vezetett, sehogy sem tudtunk a kislányunknak segíteni. Az állandó viszketés és fájdalom, a tehetetlenség az egész családot felőrölte. Már mindent kipróbáltunk, mindenen túl voltunk. Barátnőm a Koboldot ajánlotta ekkor nekünk, amit minden mindegy alapon kipróbáltuk. A lakás összes kárpitját és Zsófi matracát is alaposan kitisztítottuk. A hatás tényleg azonnali volt. Már néhány nap múlva megszűntek a tünetek, és Zsófi azóta is az önfeledt kisgyerekek életét éli.”

Kemény küzdelem –Mindennapi élet a hívatlan vendégekkel

Az őszi-téli időszakban a lakás páratartalmát próbáljuk meg 60 százalék alatt tartani, és a hőmérséklet se legyen több 20-22 Celsiusnál. Az ágyneműt cseréljük hetente, a kárpitos felületeket tisztítsuk, frissítsük rendszeresen. Az alapos takarítás és porszívózás az egyik legeredményesebb módszer az atkák elleni harcban. A porszívózás azonban csak akkor hatékony igazán, ha a porszívónak ún. HEPA-szűrője van (HEPA filter = high-efficiencyparticulate air filter - "nagy hatékonyságú részecskeszűrő"). A legjobb megoldás, ha maga a porzsák készül ebből a speciális anyagból, mert így egészen biztos, hogy a szennyeződés, az apró részecskék nem kerülnek ki a készülékből, és nem keverednek bele a lakás levegőjébe. A hagyományos porszívó használata során az atkák méretük miatt könnyen átjutnak a porzsákon, így jelentősen növelik a levegőben lévő allergének számát. A HEPA-szűrő viszont 99,97%-os hatékonysággal szűri ki a por részecskéket. A hatékonyságot tovább növeli, ha olyan készüléket használunk, melynek nincs hosszú gégecsöve, amelyen keresztül el kell jutnia a pornak a porzsákba, és így nincs elvesztegetett energia sem.

A német Vorwerk cég Kobold rendszere úgy lett kifejlesztve, hogy minden elvárásnak megfeleljen. Az otthonokban előforduló különböző felületek mindegyikére megoldást nyújt. A Vorwerk berendezések TÜV és HEPA tanúsítvánnyal és csúcstechnológiával rendelkeznek, hatékonyak és a világszabadalmaknak köszönhetően prémium minőséget képviselnek.

Az életminőség javítása, a vásárlók igényeinek minél komplexebb kiszolgálása érdekében a Vorwerk allergénmentes programjával elkötelezte magát az innováció és a maximális hatékonyság mellett. A Kobold használata megkönnyíti az otthonok tisztántartását, lerövidíti a takarításra fordított időt és használata valós megoldást nyújt a porallergiás megbetegedésekre. Csúcsminőségű szűrőrendszere, mely a szennyeződések 99 százalékát magában tartja, garantálja az allergénmentes környezetet.

A Koboldot emberek milliói vásárolják világszerte, elengedhetetlen tartozéka a tiszta és allergénmentes otthonoknak. Hatékonyságának, a hazai és nemzetközi tanúsítványoknak köszönhetően gyógyászati segédeszköznek minősül, és így egészségpénztári kártyára is megvásárolható.

Most itt a lehetőség! A Vorwerk nem csak minőségi termékeket kínál, hanem egy minőségi szolgáltatást is ajánl, amiért a bababaratszallasok.hu olvasói közé tartozik: saját otthona kényelmében most Ön is kipróbálhatja ezt a világhírű készüléket. Ez az egyedi lehetőség biztosítja az olvasóknak, hogy kötelezettségek nélkül megbizonyosodjon a Vorwerk minőségről és az igazi tisztaságról. Vesztenivalója nincs, biztosítson Ön is egy tiszta környezetet gyermeke számára!

Egy napig teljesen ingyenesen kipróbálhatjátok, használhatjátok a Vorwerk Kobold otthoni takarító rendszert! KAtt ide>>>

Top tippek az allergiamentes otthonért

  1. A szőnyegeket rendszeresen porszívózzuk, atkátlanítsuk.
  2. A matracokat félévente érdemes felfrissíteni.
  3. Kis kedvenceinket lehetőség szerint tartsuk távol a hálószobától, rendszeresen fürdessük meg őket.
  4. Portörlésre nedves ruhát használjunk, ami összegyűjti a port ahelyett, hogy felkavarná.

És mindezt akár egy géppel?

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére