Jelenlegi hely

"Gazdákodj Akkusan 2019" verseny óvodáknak, iskoláknak

Már gyűjtheted az aksikat és elemeket a távirányítós autókból, a tévé távírányítókből és apa orrszőrnyírójából! A 2020 január 31-ig legtöbbet gyűjtő óvoda és iskola is komoly pénzjutalomban részesül. De mindenki nyerhet, mert kilónkénti támogatási díjban részesíti az iskolákat a szervező.

Az AKSD meghirdeti a "Gazdálkodj akkusan 2019" használt elem és akkumulátor-gyűjtő versenyt!

A verseny kiírása

A CCR REBAT Nonprofit Kft., az A.K.S.D Városgazdálkodási Kft. és a Földbarátok közös szervezésében 2019. szeptember 2. és 2020. január 31. közötti időszakban megrendezésre kerül a Debrecen és környéke iskolai és óvodai használt elem és akkumulátor-gyűjtő verseny!

A verseny célja

A gyermekeket játékos formában vezesse rá a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére. A verseny és a legjobbaknak járó jutalmazás hatékony figyelemfelkeltő eszköz, jó alkalom a környezetre veszélyes anyagokat tartalmazó elem- és akkumulátor-hulladék káros hatásainak ismertetésére. Fontos, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtanulják, az elem- és az akkumulátor-hulladék nem kerülhet a háztartási hulladékgyűjtőkbe, az iskolák és óvodák területén a szelektív hulladékgyűjtők mindenki rendelkezésére állnak!

A versenyben való részvételhez az óvodák és iskolák vezetőjének a versenyszabályzatot el kell fogadniuk, a részvételi lapot ki kell tölteniük és alá kell írniuk.

A verseny időtartama alatt a résztvevő iskolák és résztvevő óvodák intézményenként gyűjthetik az elhasznált hordozható elem- és akkumulátor-hulladékot, melyeket a szervezők a verseny végét követően szállítanak el és mérnek le.

A szervezők minden résztvevő iskola és óvoda részére az általuk gyűjtött hulladék súlyával arányos, garantált támogatási díjat fizetnek (díjakról bővebben a versenyszabályzatban). Ezen túlmenően az induló intézmények közül az első három helyezést elérő iskolát, valamint az első három helyezést elérő óvodát külön pénznyereményben is részesítik! A pénznyeremény összértéke 500 ezer forint!

Az óvodai, iskolai jelentkezési lap és a verseny szabályzata innen letölthető! 

Pontosan milyen hulladékokat lehet gyűjteni a versenyben?
A verseny során gyűjthető mindenféle szárazelem (ceruzaelem, babyelem, góliátelem, fotóelem, laposelem, 9V-os elem, gombelem, nikkel-kadmium elem, rádiótelefon akkumulátor, egyéb berendezések akkumulátorai – pl. laptopok és barkácsgépek zárt akkumulátorai). Hordozható elemnek és akkumulátornak azokat nevezzük, melyek zártak, azaz az elektrolit közeg nem tud kifolyni belőlük, valamint akár a gyerekek is kézben könnyen szállíthatják őket.

Miért éri meg részt venni a versenyben? Mi lesz a nyeremény?

A környezettudatos gondolkodásra nevelés és a közösségi élmény mellett a résztvevőkre számos jutalom és nyeremény vár. A szervezők egyrészt minden résztvevő óvodai és iskolai intézmény részére az általuk gyűjtött hulladék súlyával arányos támogatási díjat fizetnek. A támogatási díjak az alábbiak: Elem- és akkumulátor hulladék esetében: 80 Ft/kg - Tehát mindenki nyerhet!

A támogatási díjon felül a szervezők az első három helyezést elérő óvodát, valamint az első három helyezést elérő iskolát külön pénznyereményben is részesítik:

1. helyezést elérő iskola/óvoda jutalma 100.000 Ft

2. helyezést elérő iskola/óvoda jutalma 80.000 Ft

3. helyezést elérő iskola/óvoda jutalma 70.000 Ft

Honnan és mikor fogom megtudni, hogy nyert-e az óvodám/iskolám?

A verseny végeredménye várhatóan 2020. március 6. napjától válik véglegessé. A szervezők a verseny lezárását követően minden óvodát/iskolát külön írásban értesítenek. Az induló intézmények számától függően a hulladék elszállítása – tekintettel a téli szünetre is – elhúzódhat, így lehet hogy a végeredmény a tervezettnél csak később alakul majd ki.

GYŰJTÉSRE FEL!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!