Jelenlegi hely

Farsangnyitó Dalidó a Vojtina Bábszínházban és a Kölcsey Központban

Vízkereszt múltával Dalidóval indul a farsangi szezon. A céhinasok egykori pompás mulatságának hagyományát megidézve a debreceni szakképzők diákjai mutatják meg mesterségbeli tudásukat, inaslevelekkel járható próbák várják a vándorokat; mindeközben maskarások, muzsikusok szórakoztatnak, farsangi étkek csalogatnak

A programok szombaton kezdődnek a Kölcsey Központ termeiben 10 órától  egészen 18 óráig.

  • 10.00 körfolyosó a Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája
  • 11.00 Nagyterem Itt a farsang, áll a bál – AZ ALMA ZENEKAR KONCERTJE (Almagerezdek: Buda Gábor – ének, gitár, Szabó Tibor – gitár, bouzouki, tambura, Maroevich Zsolt – brácsa, hegedű, basszusgitár, Székely Zoltán – furulya, kaval, szaxofonok, Körmendy Dávid – ének, beatbox, cajun )

Koncert után jelmezverseny, a jelmezesek 10 órától regisztrálhatnak az információs pultnál.

  • 16.00 Bálterem Asszooony!!! – mesejáték a felvidéki CsaVar Színház előadásában …két történet nagyon és nagyon-nagyon buta asszonynépekről.

Az Alma együttes koncertje belépőjeggyel tekinthető meg, de a további programok mind INGYENESEK! Jegyek kaphatók 1500 Ft és 1900 Ft áron a Kölcsey Központban, az Apolló moziban, a Karakter Kávézóban, valamint online, kezelési költség nélkül a fonixinfo.jegy.hu oldalon.

Január 14-én a Vojtina Bábszínházban folytatódik a  mulatság!

Vasárnap a Vojtina Bábszínházban 10 órától 13 óráig mutatványosok csapnak nagy csinnadrattát, kicsik és nagyok próbálhatják ki magukat az egykori céhinasok játékaiban. Felettébb hatalmas, jó magaviseletű állatokkal találkozhattok színháztermünkben óriásbábok formájában az Állatok farsangján a Bab Társulat jóvoltából.

  • Csokonai Vitéz Mihály történetét láthatjátok játszószínházi színpadunkon a CsaVar Színház előadásában Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon címmel.

A programok ingyenesek. A Vojtina Bábszínház programjaira regisztrációhoz kötött a részvétel!

Várjuk a jelentkezéseket a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címen vagy az 52/418-160-as telefonszámon.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!