Jelenlegi hely

Elsőként az országban: támogatás a koronavírusban megbetegedettek alacsony keresetűeknek Debrecenben

Az országban elsőként pályázhatnak támogatásra azok az alacsony keresetű helyi lakosok, akik igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, emiatt pedig táppénzre kerültek – jelentette be Széles Diána alpolgármester.Debrecen a koronavírus-járvány kezdete óta a Debreceni Karitatív Testületen keresztül 4362 főnek segített élelmiszer- vagy tanszeradománnyal.

A koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzetben az önkormányzat szükségét látta annak, hogy további, rendkívüli segítséget nyújtson, ezért a tavaszi veszélyhelyzetben létrehozta a Debrecen Város Segélyalapot.

Magánszemélyek és cégek adományaiból azóta több mint 138 millió forint érkezett a számlára.A támogatóktól és az önkormányzattól beérkezett rendelkezésre álló összegből eddig csaknem 55 millió forintot jutott a debreceniek megsegítésére, ennek köszönhetően 1840-en részesültek támogatásban. 

A kormány 2020. november 4-én újra meghirdetett veszélyhelyzettel újraindul a Debrecen Város Segélyalap is.

A számlán rendelkezésre álló összeg lehetőséget ad egy országosan egyedülálló támogatási forma meghirdetésére. A felhívás értelmében azok az alacsony keresetűek, akik igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, és emiatt táppénzre kerültek, egyszeri pénzbeni támogatásra pályázhatnak.

Ennek mértéke 50 ezer forint, ha pedig egy háztartásban többen is érintettek, akkor összesen 80 ezer forint.

Ezen felül változott a pályázati feltételrendszer: az egy főre eső jövedelem határa 60 ezerről 80 ezer forintra, egyedül élők esetében 120 ezer forintra emelkedett, így szélesebb kör jogosult a támogatásra. Az egyszeri támogatást kérhetik azok az állandó debreceni lakcímmel rendelkezők is, akik március 11-e óta legalább 30 napra fizetés nélküli szabadságot vettek igénybe, vagy akiket a munkaadójuk legalább 30 napra felmentett a munkavégzés alól, illetve vállalkozóként legalább 30 napra szüneteltették tevékenységüket ÉS a segélyalap első szakaszában nem részesültek a támogatásban.A további feltételek nem változtak.

A kitöltött adatlapokat, illetve a rászorultságot igazoló dokumentumokat – közte a pozitív koronavírus-tesztről szóló igazolást – a Debreceni Karitatív Testület elnöki tisztségét betöltő Hajdúdorogi Főegyházmegye (4025 Debrecen, Petőfi tér 8.) részére postai úton vagy elektronikusan (segelyalap@debrecen.hu) kell benyújtani, illetve a kérelem regisztrációt követően online is benyújtható a debrecen.hu oldalon. A kérelmek elbírálása folyamatos a rendelkezésre álló keretösszeg rendelkezésre állásáig.

Forrás: debrecen.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére