Jelenlegi hely

Előadások a várandósságtól az iskolás korig - Kismama és Lurkó Expo

A babatervezéstől a kórházi kalandon át az iskolába lépésig minden, ami a gyereknevelésben jól jöhet. Előadások három témakörben.

Előadások három témakörben

VÁRANDÓSSÁG - SZÜLÉS - GYERMEKGONDOZÁS

Az előadások ingyenesek, de az ülőhelyek száma korlátozott.
Ha szeretnél részt venni valamelyik előadáson, (és ülve szeretnéd végighallgatni) érdemes előre regisztrálni.
A helyszínen korlátozott számban állóhelyeket tudunk biztosítani.

 

A sikeres szoptatás titkai

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 09.45 óra Csillag terem

Előadó: dr. Körözsi-Tóth Ágnes​

2006- ban végzett a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvosi szakán, majd 2011- ben lett csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos. Első gyermeke születése előtt végezte el a Szoptatásért Magyar Egyesület tanfolyamát (Korszerű szoptatási ismeretek), majd 2015-ben a nemzetközi laktációs szaktanácsadói képesítést (IBCLC). Célja, hogy kórházi munka mellett anyaként is hitelesen képviselje a szoptatás anyára és babára kifejtett jótékony hatását és támogatást nyújthasson azoknak az anya-baba párosoknak, akikkel munkája során találkozik.


A baba életének első ezer napja

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 09.45 óra Nap terem

A baba életének első ezer napja

Minden ember őrzi a fogantatása, méhen belüli fejlődése, megszületése és első évei lenyomatát. Az átéltek kihatással vannak többek között testi–lelki fejlődésünkre, egészségünkre, a kapcsolatteremtő képességünkre, a változásokhoz való alkalmazkodásunk alakulására, a kihívásokhoz való viszonyulásunkra.
A szülés és a születés a maga megismételhetetlenségével és intenzitásával egy sor változás elindítója és katalizátora. A testi-lelki egészség, az életminőség, a gyermekvállalási kedv és ezáltal az emberiség jövőjének záloga a születés és szülés élménye.
A szülés előtti, alatti és utáni életszakasz pszichológiai jelentőségéről, az emberi lét első ezer napjának fontosságáról, rövid és hosszú távú hatásairól és a szülők ebben nyújtott szerepéről.

Előadó: Ferenczi Beáta

Klinikai és mentálhigiéniai gyermek szakpszichológus, családterapeuta és dúla, az Életpszichológia Tanácsadó Központ alapítója. Háromszoros édesanya, aki várandósságai és szülései alatt autodidakta módon szívta magába majd képezte tovább magát a szüléstámogató dúlaság és a perinatális pszichológia terén. Fontos számára, hogy így egyszerre tud párokkal, szülőkkel, gyerekekkel és anyákkal foglalkozni.


Az emlővizsgálat fontossága, megelőzés

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 10.20 óra Csillag terem

Előadó: dr. Sebő Éva, Kenézy Emlőcentrum

Radiológus főorvos, a Kenézy EmlőCentrum vezetője. 1990-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, 2002 óta  a Kenézy Emlőcentrum indulásával csak emlődiagnosztikával foglalkozik. Magánrendelésén kicsiket és nagyokat egyaránt fogad nem csak emlő, de hasi, pajzsmirigy és egyéb lágyrész vizsgálatra.


Családbarát szülés 

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 10.20 óra Nap terem

Előadó: Szabó Ágnes osztályvezető szülésznő​, DE KK Szülészeti és nőgyógyászati klinika


Szülés, szoptatás és csecsemőkor támogatása homeopátiával

Az előadás kezdő időpontja:
2019. május 12. 11.00 óra Csillag terem

Előadó: dr.Kósa Katalin

Csecsemő- és gyermekgyógyász, homeopata orvos​. Diplomája átvétele,1982 óta gyógyít. Schüssler tanácsadói, CEDH nemzetközi homeopatias és a Pécsi Egyetemen homeopatias licence vizsgát tett. Debrecenben házi gyermekorvos. Homeopatias magánrendelésén gyermekek és felnőttek gyógyításával egyaránt foglalkozik.

 


Egészségről , betegségről tabuk nélkül! - daganatprevencióról, szűrések jelentősége​

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 11.00 óra Nap terem

Előadó: Bánfi Ildikó, Holnapom Egyesület

A Holnapom Egyesület elnöke, élelmiszermérnök és mentálhigiénés szakember, emlőrák túlélő.. 2008 őszén indult el a Holnapom Egyesület segítő szolgálata Debrecenben,mely azóta is nagy tapasztalattal rendelkező szakembergárdával segíti a daganat prevenciót és a daganatos betegek gyógyítását a diagnózistól a rehabilitációig.

 


Hozzátáplálás egészségesen

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 12.00 óra Csillag terem

Számtalan kérdés merül fel benned a hozzátáplálással kapcsolatban? Mikor és hogyan érdemes kezdeni? Milyen módszerek léteznek, és hogyan tudod kiválasztani a megfelelőt? Sok egymásnak ellentmondó információt olvastál, hallottál a témával kapcsolatban, és nem tudod, hogyan tegyél különbséget tény és tévhit között? Az első 3 év kiemelt fontossággal bír gyermeked egészségét illetően, készülj fel rá a lehető legjobban!

Előadó: Ambrus Éva

A ManóMenü alapítója, élelmezésvezető, édesanya. Kisfia megszületése után, szembesülve az egymásnak ellentmondó információkkal megalapította a Manómenüt. Immárom több, mint 3 éve segíti védőnő, dietetikus, pszichológus kollégáival az anyukákat, hogy a hozzátáplálás egy közös és egészséges kaland legyen.

 


Hogyan hozd ki a maximumot a családi adókedvezményből

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 12.00 óra Nap terem

 • Mennyi családi kedvezmény jár 1 - 2 - 3 - 4 stb. gyermekes szülőként, 
 • A várandóság időszakára mikortól és hogyan lehet igénybe venni a kedvezményt, 
 • Mi az eljárás, milyen nyomtatványokra van szükséged és honnan tudod ezeket beszerezni, 
 • Mit hova kell küldened és ezeket meddig kell megőrizned és hova kell küldened, 
 • Ha elmulasztod igénybe venni az adókedvezményt milyen lehetőségeid vannak utólagosan,
 • A családi kedvezmény megosztási lehetőségei, mikor érdemes és mikor nem, 
 • Családi kedvezmény különleges szabályai házastársak és élettársak esetén; családi és első házasoknak járó adókedvezmény kapcsolata, 
 • Milyen jövedelemből lehet igénybe venni a családi kedvezményt, 
 • A családi kedvezmény igénybevétele táppénz; CSED;GYED;GYES;GYET alatt

Előadó: Molnár Anita

A TudatosAdozo weboldal alapítója, szakértője. Magánszemélyek adóügyeire specializálódott, adóbevallás készítéssel, adó tanácsadással, tantermi képzésekkel foglalkozik. Képzései nagyon népszerűek az ingatlan bérbeadással, szállásadással foglalkozó magánszemélyek körében. Családi adókedvezménnyel kapcsolatosan számtalan cikk található weboldalán.

 


Várandós gondozás, védőnői prioritás

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 12.45 óra Csillag terem

Előadó: Peleiné Imre Judit

Területi védőnőként dolgozik 1985 óta. Munkája mellett rendszeresen tart szülésre, szülőségre felkészítést, babamasszázst. Mindig örömmel látja az újszülött érkezését a családokban, követi a szülői szerepek kialakulását, a családok születését. 2018-ban elnyerte a Pro-Scanitáte díjat.

 


Az élelmiszer az egészségünket szolgálja

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 12.45 óra Nap terem

Előadó: Bánfi Ildikó, Holnapom Egyesület

A Holnapom Egyesület elnöke, élelmiszermérnök és mentálhigiénés szakember, emlőrák túlélő.. 2008 őszén indult el a Holnapom Egyesület segítő szolgálata Debrecenben,mely azóta is nagy tapasztalattal rendelkező szakembergárdával segíti a daganat prevenciót és a daganatos betegek gyógyítását a diagnózistól a rehabilitációig.


Ügyintézés sorban állás nélkül, ügyfélkapu használata

Az előadás kezdő időpontja:
​2019. május 12. 09.45 óra Galéria

Az ügyfélkapu titkai: a gyors és sorbanállás nélküli ügyintézés ma már nem álom senkinek. De még mindig nem tudjuk, mennyi mindenben segíthet at Ügyfélkapu: a Gyes, Gyed vagy az erkölcsi bizonyítvány igénylése, időpontfoglalás az igazolványok idejének meghosszabbításához vagy az e-papír lehetőségei... könnyű megtanulni, érdemes egy kis időt szánni rá.

Előadó: Fácska Brigitta, Gyermekálom Családsegítő Egyesület

Környezettudatosan próbálnak segíteni a mikrokörnyezetünkben élőknek munkalehetőséget teremtő és életminőség-javító programjainkkal. Úgy tapasztalták, hogy a legegyszerűbben elérhető eszközökkel, az Ügyfélkapu lehetőségeivel is érdemes megismertetni a családokat. Épp a folyamatos időzavarban szenvedő szülők nem ismerik az adminisztrációs terhek megkönnyítésének legegyszerűbb módjait.   


Autósülés a szakértőtől

Az előadás/bemutató kezdő időpontja:
​2019. május 12. 10.10 óra Aula

Szakértő kollégáktól olyan kérdésekre kaphatsz választ, hogy

 • mik az új szabványok a gyermeküléseknél?
 • mit jelent a top tether?
 • mit jelent az, hogy isofixes egy autósülés?
 • mikortól  lesznek kötelezőek az i-Size autósülések?

Előadó: Szabó Sándor, autósülés specialista, Babavilág Gyermekáruház

  Kiss Kornél és felesége Panni első, pelenkás vállalkozásukat kislányuk születésekor indították, melyre mára egy folyamatosan növekvő bababolt-lánc épült. Jókor ismerték fel az igényeket, és bátorságuk,folyamatos tanulási képességüknek köszönhetően mára rengeteg családnak segítettek a babavilágban való eligazodásban. 


  Babaúszás: a babakádtól az úszómedencéig

  Az előadás kezdő időpontja:
  ​2019. május 12. 10.35 óra Galéria

  Miért is jó a babaúszás? Mit és hogyan fejlesztünk a babaúszó foglalkozásokon? Az előadáson megtudhatod, hogyan működik, milyen fontos a babaúszás közben megélt baba-szülő közös élmény.

  Előadó: Papp Viktória, Debreceni Babaúszás

  A babaúszás elsődleges célja az örömszerzés, az anyával és apával történő közös úszás. 2002 óta több mint 1000 család élvezte már a közös kalandot, a babák mozgásfejlődésének előnyeit a Debreceni Búvárklub oktatójának szenvedélyes munkája nyomán.

   


  Kangatréning

  Az előadás/bemutató kezdő időpontja:
  ​2019. május 12. 11.00 óra Aula

  A Kanga-tréning Európa első számú SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁCIÓS mozgásprogramja, egy egyedülálló edzés az édesanyáknak, de a kisbabákat sem kell otthon hagyni!
  Ez a mozgásforma egyszerre dolgoztatja meg a szív- és érrendszert, fejleszti az állóképességet, a rugalmasságot, formálja a kritikus területeket (comb-has-popsi) és megerősíti a terhesség és szülés alatt meggyengült izmokat (has, hát, gátizmok). És mindezt együtt a babával!

  Előadó: Weisz-Kovács Andrea és csapata

  Weisz-Kovács Andrea, a Debreceni Kangatraining alapítója és oktatója, 3 gyerekes családanyaként is fontos számára a mozgás.
  Az anyasággal pályaváltó közgazdászként rátalált a Kangára: három éve debreceni edzésein a babák- és a mozgás szeretete motiválja. Nyitott személyiségével egy fantasztikus közösséget is teremtett maga köré.


  Olvasóvá nevelés születéstől

  Az előadás kezdő időpontja:
  ​2019. május 12. 11.10 óra Galéria 

  A csecsemő agya a fogantatás utáni 6. héten kezd el fejlődni, és ezt követően minden nyomot hagy benne. A nyolcavanas években végeztek először kísérleteket arra vonatkozóan, hogy azok a babák akik már a pocakban többször hallottak egy-egy verset, születésük utáni napokban ismerős, őket megnyugtató tartalomként reagálják le azokat. Az anya hangja, a közösen töltött idő, és a vers ritmusa együttesen fokozza a baba érzelmi biztonságérzetét, kötődését és egyidejűleg számtalan képességét is fejleszti.

  Előadó: Kovács Zsanett

  Nyelvtanár, gyermek könyv rajongó, és két kísérleteket jól tűrő gyermek édesanyja, aki a 0-3 évesek olvasóvá neveléséből írta szakdolgozatát a Károli Gáspár Református Egyetem Gyermekirodalom szakán. Jelenleg a Móra Kiadó marketing munkatársa.

   


  Kelengye lista

  Az előadás/bemutató kezdő időpontja:
  ​2019. május 12. 11.35 óra Aula

  Előadó: Babaszafari bolt

   

   


  Óvodásból magabiztos és sikeres iskolás varázsütésre?

  Az előadás kezdő időpontja:
  ​2019. május 12. 12.00 óra Galéria 

  Előadó: Mogyorós Emőke

  Óvoda- és fejlesztőpedagógus, alapozó mozgásterapeuta és gyermekjóga oktató. Immár 20 éve gyakorló óvónő. Jelenleg a debreceni Kurucz Utcai Óvoda munkatársa, valamit a BagolykaLand Mozgás- és Képességfejlesztő Műhely mentor pedagógusa. A gyermekek komplex személyiségfejlesztése érdekében az értelmi képességeken túl nagy hangsúlyt fektet a szocializációs, érzelmi és motoros képességek fejlesztésére is. 


  Pelenkázz okosan - szemléletváltás a pelus témában

  Az előadás/bemutató kezdő időpontja:
  ​2019. május 12. 12.25 óra Aula

  Ma már kikerülhetetlen téma az óriási hulladékmennyiség csökkentése a világban, mert sajnos ezt is a gyermekeinkre hagyjuk örökségül. A pelenka téma egy jó kiindulási pont, mert nem csupán a környezet védelme szól mellette, hanem a babák jó közérzete, egészsége, bőrük védelme is. Hallgasd meg, miért érdemes átgondolni, váltani, nézd meg milyen szépek és praktikusak a textilből készült pelenkák, meg is foghatod őket, milyen puhák egy beszélgetés, bemutató keretében a mamamibolt támogatásával.

  Előadó: Tatár Marianna​, Mamami bolt

  Jóga-, kismama jóga oktató, dúla, szülésfelkészítő tréner. Hivatásának érzi a várandósok segítését, hogy a szülésélményük szép legyen, hiszi, hogy ez az egész emberiségre hatással van.

   

   


  Családi totó sorsolása

  13.00 óra Aula

   

   

  A program változás jogát fenntartjuk!

   

  Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
  Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!