Jelenlegi hely

Családsegítő, gyermekjóléti központ új épületben

Elkészült az Család- és Gyermekjóléti Központ új épülete: nemcsak egy modern épület, de közösségi tér is. Nemcsak a gyerekek és családok, de a nyugdíjas szervezetek is otthonra találnak benne.

Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának legnagyobb beruházása több mint 600 millió forintos fejlesztést jelent a városnak. Ebből az összegből 500 millió forint uniós támogatásként érkezett, a debreceni önkormányzat pedig 100 millióval járult hozzá a beruházáshoz. 

A városban jelenleg hat helyen szétszórtan működő egységeknek az eddigi helyzet nehézséget okozott a logisztikában, adminisztrációban. Az intézmény 1600 gyermekkel áll kapcsolatban, nagy szükség van a munkájukra.

A Nádor utcai  - az egykori ifjúsági Park területén kialakított  - komplexum több célt szolgál, a családsegítés és a gyermekvédelem komplex segítségnyújtása mellett a nyugdíjas szervezetek is otthont találhatnak itt, a központ a szociális segítségnyújtásról és a közösségépítésről is szól.

Az intézményben a legkorszerűbb körülmények között a Családsegítő 52 munkatársa fog itt dolgozni, a gyermekek és a családok is sokkal jobb feltételrendszerben tudnak kapcsolatot tartani az intézménnyel, emellett a nyugdíjas szervezetek is itt dolgozhatnak majd.

A beszédek után Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita és Palánki Ferenc katolikus püspök megáldotta az épületet. A központot már szerda délután elkezdték belakni, segítő foglalkozásokkal várták a családokat.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!