Jelenlegi hely

Bábok és művészek a bábok mögött

Csodavilágba érkezik aki belép a Vojtina kapuin, ezt mindig így éreztem. De a mostani kiállítás talán még ennél is több: bábok és bábosok, az elmúlt évek művészei, akik életet leheltek gyönyörű, néha műalkotásnak tűnő figuráikba. 

A tárlat hatvankét előadás harminchárom tervező munkáját vonultatja fel, a kiállított fekete-fehér fotók legrégebbike pedig nem később, mint 1976-ban készült.

A bábszínház 45. évada alkalmából elindított Mesterségem Címere kiállítássorozat első része a Figurák, avagy bábosok és bábuik címmel látogatható a Vojtina Bábszínházban.

A most megnyílt, százegyedik tárlatot még négy követ majd a sorozatban.

A bábos kelti életre a bábut, ő adja a figura mozgását, ő bontja ki a karakter személyiségét, úgymond élővé varázsolja. A bábos képes a bábbal minden érzelmet képivé tenni, képes a bábbal annyira azonosulni, hogy a néző kettőjüket, az embert és a tárgyat, egynek látja.

A kiállítás látogatható: 2020. október 12-től november 22-ig a Vojtina Bábszínház nyitvatartási idejében (hétfő-péntek: 9-17-ig, szombat-vasárnap: 9-12-ig) 

ADL - Debrecenimami

Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook oldala

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesélni és mesét hallgatni nagy ajándék kicsiknek és nagyoknak is. Ezek az értékes történetek segítenek ráhangolódni az ünnepekre, kiemelnek a hétköznapokból. Jó olvasást!
A karácsony nem marad el!

A karácsony nem marad el!

Ha nem is lesz olyan, mint a megszokott, attól még lehet szép és meghitt a karácsonyunk. Az ünnep öröme feltölt, erőt és reményt ad, amire most nagy szükségünk van...
Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Ugrás az oldal tetejére