Jelenlegi hely

Az irodalom három éjszakája

Három este, 8 helyszín, 32 kortárs mű, egy főszereplő: az irodalom. Irodalom éjszakája június utolsó hétvégéjén Debrecenben!

Az újranyitott debreceni Méliusz Könyvtár máris egy rendezvénnyel készül olvasóinak: június 26-tól három estén át különleges irodalmi események várják a Debrecenbe látogatókat.

A happeningen a Csokonai Színház - Debrecen színművészei olvasnak fel részleteket 23 ország 23 kortárs szerzőjének regényeiből, 3 estén keresztül.
Az idei téma: TITKOK

A járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt az idei Irodalom Éjszakáját Debrecenben az előzetes tervektől eltérően szabadtéri helyszíneken rendezik meg.

Az öt éves országos rendezvény célja hogy a mai olvasól közelebb kerüljenek, jobban megismerjék a a kortárs irodalom alkotóit és műveit. Az idei Irodalom éjszakáján nem különleges belső helyszínek hanem a város ad teret az élő felolvasásoknak. A színházak, múzeumok, kávézók helyett most parkok, padok, lombos fák és illatos virágok adják majd a díszletet. Mindhárom éjszaka 20.00 – 22.00 között kerül sor az élő felolvasásokra Debrecen belváros 8 pontján.

Minden helyszínen egy-egy szerző művének részlete hangzik el félóránként, az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.
A felolvasások párhuzamosan zajlanak minden feltüntetett helyszínen, az utolsó 21.30-kor indul.
Mindenki maga állíthatja össze az útvonalat, melyik helyszíneket szeretné meglátogatni akár mindhárom este. Ehhez egy kis nyomtatott térképet (és online programfüzetet) adunk segítségül.

A felolvasásokon a részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel.

Résztvevő országok: Ausztria, Belgium (Vallónia-Brüsszel), Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izrael, Japán, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország.

SZERVEZŐ: EUNIC Hungary
FŐ PARTNEREK: Csokonai Színház - Debrecen, Deutsches Kulturforum Debrecen, Debreceni Egyetem
FŐTÁMOGATÓ: Debrecen városa. Az Irodalom Éjszakája fővédnöke Debrecenben Puskás István alpolgármester.

A részletes programokat az esemény Facebook oldalán lehet majd nyomon követni.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Méliusz Könyvtár Facebook oldala

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére