Jelenlegi hely

Átadták a felújított Híd utcai rendelőt

A legjobb helyen történt a felújítás: a Híd utcai gyermekorvosi rendelőkben dolgozó orvosok három körzetben csaknem háromezer gyermeket, míg a területi védőnői szolgálat munkatársai pedig kétezer kicsit látnak el.

Az ötezernyi , aki ide tartozó gyermek minőségi ellátása érdekében a korszerűsítés nagyon fontos pontja volt a parkolási lehetőség kialakítása és az akadálymentesítés. Kisgyerekkel, babakocsival sokkal egyszerűbb így a közlekedés.

A 64 millió forintos beruházás része az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának. Emellett 4 millió forint értékű eszközbeszerzéssel is támogatták a fejlesztést.

Az energiahatékonyság érdekében hőszigetelték az épületet, napelemeket is felszereltek, ezekkel gazdaságosabbá, korszerűbbé válhat az üzemeltetés. A 225 négyzetméteres épületben kicserélték a burkolatokat és a nyílászárókat, valamint korszerűsítették a gépészeti és az elektromos rendszert. Az orvosok a korábbinál sokkal jobb körülmények között láthatják el gyerekeket.

Fontos változás, hogy akadálymentesítették kívül és belül egyaránt az épületet, emellett a mozgáskorlátozottak számára vizesblokkot is kialakítottak.

Fejlesztés történt az udvaron is, ahol többek között akadálymentes parkolót, egy fedett, zárható kerékpártárolót és babakocsitárolót is kialakítottak. Az elhasználódott, elavult bútorokat, berendezéseket (kartonozó szekrény, vizsgálóágy, gyógyszerszekrény, irodai szék és további, az alapellátás működtetéséhez szükséges eszközök) is kicserélték.

A rendelő fontos szerepet játszik a méhnyakrák szűrésben, ehhez most már modern eszközök is rendelkezésre állnak: a korszerűsítés részeként ugyanis a mobil informatikai eszközök mellett egy védőnői nyilvántartó programot is munkába állítottak.

 

Szöveg, Fotó: uft.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!