Jelenlegi hely

Karácsonyi könyvajánló! Nyerj könyvcsomagot!

Egy könyv minden alkalommal kitünő ajándék a család apraja nagyjának. Válogass ajánlatunkból, rendelj kedvezménnyel vagy nyerd meg könyvcsomagunkat! A Kárpátia Könyvesház és az Imami közös nyereményjátéka karácsony alkalmából!

A Kárpátia Könyvesházat a Magyar Házak Hálózata üzemelteti, küldetésük a külhoni magyarság értékeinek megismertetése, a magyar nemzeti örökség, kultúra terjesztése.

Karácsonyi játék keretében felajánlott könyvcsomagjában kicsik és nagyok is találnak kedvükre való olvasmányt! 

Nyerd meg a Kárpátia Könyvesház könyvcsomagját!

A Kárpátia Könyvesház által felajánlott könyvcsomag, tartalma:
1 db A Kárpát-medence nagy mesekönyve
1 db  A Kárpát-medence borvidékei
1 db Kárpát-medence útikönyv


Játszom a könyvcsomagért!
 

Karácsonyi könyv és ajándék ajánló

A Kárpát-medence nagy mesekönyve

Ismert és újdonságként ható, kevésbé ismert 40 mese található ebben a válogatásban. A mesegyűjtemény a magyar, szlovák, román, német, szerb, ruszin, ukrán, lengyel, zsidó, horvát, örmény, cigány, és olasz népek legszebb népmeséit tartalmazza. 

A nagyméretű könyvben található mesék és színes, egyedi akvarell illusztrációk segítenek a gyerekeknek megismerkedni más népek szokásaival, hőseivel.
Esti mesélésekhez tökéletes választás.

   

(A könyv ára: 4 980,-Ft)

Farkas Zoltán: Kárpát-medence útikönyv

Modern útikönyv egyedi tartalommal. A határon túli magyar területek értékeit vonultatja fel: először jeleníti meg a Kárpát-medence természetes történelmi és turisztikai egysége egy kötetben.

A Felvidéktől Kárpátaljáig, a Dunántúltól Székelyföldig napjainkban egyre több utazó mozog otthonosan a történelmi Magyarország különböző vidékei között. 

Itt a lehetőség, hogy nyitottan és jókedvűen újra felfedezzük magunknak tágabb hazánkat, az utolérhetetlenül sokszínű Kárpát-medencét. A több, mint 450 oldalas könyv gyönyörű fotókkal tematikusan rendezve kalauzol minket végig templomokon, kastélyokon, romokon, természetvédelmi területeken, temetőkön és zsinagógákon borvidékeken és kávéházakon. 

Semmi mást nem kell tenni, mint utazni. Utazni, barátkozni, szabadnak lenni, örülni és emlékezni!

(A könyv ára: 6 450,-Ft)

Mód László/Simon András: A Kárpát-medence borvidékei

Magyarország és a Kárpát-medence 23 borvidékének jellegzetességeit mutatja be ez az 56 oldalas, különlegesen illusztrált könyv. 

Aki valóban szereti és tiszteli a borokat, az ugyanígy érdeklődik a borvidékek földje, a szőlőfajták tulajdonságai, a szőlészet és borászat mesterségbeli fogásai és hagyományai iránt. Borban az igazság. A magyar borvidékek nedűire azonban ennél sokkal több is igaz. Borban a hagyomány, a történelem, az emlékezet. Borban az ünnep, a jelen öröme, a pillanat megélése. Borban a remény, a lehetőség, a jövő is. Ezt a teljességet mutatja be „A Kárpát-medence borvidékei” című könyv. (forrás)

 A kötetet Hamvas Béla gondolatai kísérik:

“Sétálj az arácsi és a csopaki szőlőkben, menj fel a Badacsonyra vagy a Szent György-hegyre, a Somlóról nem is szólva, barangolj a kiskőrösi vagy a csengődi kertek között, és minderről kétségtelen tapasztalatot fogsz tudni szerezni. A szőlőtáblák között lágy füves utak, mint a csendes patakok folydogálnak. A pincék bejárata előtt hatalmas diófa, még a legforróbb nyárban is hűs. Olyan helyek, hogy az ember bárhol megállna, leülne, letelepedne, s azt mondaná: itt maradok. S esetleg anélkül, hogy észrevenné, ott érné el a halál.”

(A könyv ára: 5 460,-Ft)

Borbély Zsolt Attila: Kárpát-medencei étteremkalauz

Közel 450 étterem részletes bemutatását és értékelését tartalmazza az az egyedülálló, 1500 színes fotóval gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötet, amely a Kárpát-medence Intézet gondozásában látott napvilágot. 

Egyre többen döntenek úgy, hogy bebarangolják a Kárpát-medencét várakat, természeti látnivalókat felkeresve, túrázva, magyar emlékek után kutatva.

De bármerre is járunk, az élmény teljességéhez elengedhetetlen egy helyi étterem, borozó, cukrászda felfedezése.

A kiadó reményei szerint ezek kiválasztásában segít az első Kárpát-medencei merítésű étteremkalauz, mely az adott helyről, annak történelmi hátteréről, a berendezésről, a stílusról, a személyzet képzettségéről, az étlapszerkesztésről, az alapanyagokról – egyszóval mindarról, ami az utazót érdekelheti – információval szolgál.

 

(A könyv ára: 15 000,-Ft)

Még többet utaznál? Pataki János könyvsorozat

Aki kedvet kapott a Kárpát-medence részletesebb felfedezéséhez, nem hagyhatja ki ezt a sorozatot! 

Összesen 5 kötetbe rendezve (Partium, Felvidék, Délvidék, Őrvidék, Nedecvidék)  ismerkedhetünk meg a területek felfedezésre váró értékeivel, múltjával. A Pataki János nevével fémjelzett könyvsorozat célja, hogy bemutassa a trianoni döntéssel elszakított egykori magyar területeket. Színes, képekben gazdag leírásai önmagukban élvezetes olvasmányt nyújtanak az adott terület településeinek történetéről és nevezetességeiről, így hasznos tippeket ad kirándulások szervezéséhez is.

(Felvidék: 7 000,-Ft, Délvidék: 6 990,-Ft, Partium: 6 990,-Ft, Őrvidék: 6 990,-Ft, Nedecvidék: 6 990,-Ft)

Újrajátszott Trianon társasjáték

A Trianon Múzeum új, egyedülálló társasjátékával sikerül megtartanunk egészben Magyarországot úgy, hogy egyúttal megemlékezhetünk azokról az őse­inkről is, akik bő száz esztendeje, négyévnyi világháborús szenvedés után, rongyosan, koplalva, kockadobás helyett az életüket kockáztatva próbálták megtenni ugyanezt. Stratégiai játék 1-4 játékos részére, Korosztály: 14+, Játékidő: 90-120 perc, A játékot tervezte: Lenhardt Balázs és Limpár Péter

(A játék ára: 19 200,-Ft)

Hogyan lehet a könyvekhez hozzájutni?

Személyesen megvásárolhatóak az országszerte megtalálható Magyar Házakban:

Online megrendelés esetén 10% kedvezmény az Imami olvasóinak!

A könyvek és a társasjáték megrendelhetőek postai szállítással. Online rendelés: konyveshaz@partiumhaz.hu, Info: 70/453-4375

Fontos! A karácsonyi időszak megnövekedett forgalma miatt csak a 2023. december 15. reggel 10 óráig beérkezett és e-mailben megerősített megrendeléseket tudjuk postázni az ünnepekig. 

KE - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére