Jelenlegi hely

„Gyertek haza” Évente egy kisvárosnyi gyerek tűnik el Magyarországon! Emlékezzünk...

Sok családban a gyermeknap nem a szórakozásról és boldog pillanatokról szól. Hanem egy tragikus évfordulóról, egy felszakított sebről, egy végeláthatatlan reményről. 

Az eltűnt gyerekek világnapjához kapcsolódóan vasárnap rendezik meg nagyon sok városban az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű kampánysorozatot, amellyel a gyermekek eltűnésének jelenségére szeretnék felhívni a társadalom figyelmét. Uniós viszonylatban nálunk a legmagasabb az eltűnő gyerekek aránya. A többség szerencsére megkerül, de sokakat még mindig keresnek - rájuk emlékezünk május 28-án.

2016. évben Magyarországon 18 699 kiskorú személy körözését regisztrálták, ezek a bejelentések számai, amelyből a 2017. január 30-i adatállapot szerint 17 030-at visszavontak. A rögzített körözések száma nem azonos az eltűntek számával, hiszen van olyan gyerek, aki négyszer, ötször is megszökik egy évben. De évente több mint száz olyan eset fordul elő, amikor az eltűnt gyereknek nem akadnak nyomára.

Nagyobb fájdalmat és súlyosabb terhet elképzelni sem lehet annál, mint azoknak a szülőknek az élete, akik minden reggel úgy ébrednek, hogy talán ma hazajön….

Till Tamás (sz:1989)

17 éve Bajáról tűnt el a 11 éves kisfiú. 2000-ben gyereknapon, május 28-án tűnt el Tomi. Reggel kilenc órakor elindult kerékpárjával a négy-öt kilométerre lévő vadasparkba lovagolni. Szüleinek azt ígérte, hogy 13 órára hazaér.  Egy évvel később egy ismeretlen férfihang felhívta Tamás édesanyját és közölte, hogy a gyermek él, ő pedig tudja, hol tartózkodik. Majd letette a telefont, és soha többé nem jelentkezett. Azóta nem tudnak róla semmit.

Molnár Kiara Dzsenifer (sz:2009)

2009-ben Tiszabőn az egyik családi házból eltűnt egy öthetes csecsemő. A kislány édesanyja, állítása szerint csak egy pillanatra hagyta magára a picit, és amikor visszatért, már csak az üres ágyat találta. Azóta sem találják.

Ackerman Dávid (sz:1991)

2009. szeptember 11-én este tűnt el a Margitszigetről...

„2009. szeptember 11.-én Dávidnak négy órája volt az iskolában, 11 óra 20 perckor csengettek ki.

Dávid hazajött, ebédelt, és adott a kutyájának is enni. Leült a számítógép elé, pár üzenetet váltott ismerőseivel. Utána kb. 16:45-kor indult a találkozóra barátnőjéhez a Margit szigetre.

Dávid, Édesanyjával a kapuban találkozott, aki a munkából épp akkor ért haza. Puszit adtak egymásnak, Dávid mondta, hogy siet, mert várja a barátnője, este jön haza. Mivel nem tudta, édesanyjával találkoznak, írt egy üzenetet amin ez állt:

Ezt a találkozót búcsúestének szánták, mivel Ági 15-én utazott Új-Zélandra, 9 hónapra tanulni. Egy nagyobb társasággal indultak el együtt, és a társaság észre sem vette, hogy Dávid egyszer csak eltűnt közülük, azóta sem hallott róla senki…”

Dávid emlékére egy baráttól:

„étterembe' ücsörögtem, mikor szíven ütött a történet,
azóta tudom, hogy itt akármi megtörténhet.
eltűnt Ackermann Dávid, a Margitról egy éjszaka,
így nézz körül kislány, mikor hajnalban mész haza.


Elvisznek téged is, ha kell a szíved, meg a májad,
Bevágnak egy autóba, azt' "tedd csak szét a lábad..."
A romlottság bűze, már minden utcán érződik,
Fertőzve a társadalmat, bűn felhő képződik.


Ágyban meghalni? Már kuriózum kérem,
Örülök én is, ha itt a 20-at már megérem,
Remélem egyszer majd átfordul az érem,
És nem kell minden patkánynak a szennyezetlen vérem.

Kivesézve, kikaparva, Dunában úszó hullák,
Na, elhúztok a picsába, ti pénzéhes NULLÁK,
Népligetben maffia, az út szélén meg kurvák,
a TV-ből mit hallasz? Csakis megrázót és durvát!


Nem volt elég kérem? Hát ki fog közbe lépni?
Sorozatban sipákoló szottyos Magdi néni?
Ébredjetek fiatalok, még nem késő összefogni,
Emigrálás? nem megoldás az országunkra fosni!

Dávid még egy kissrác volt, Vecsésről érkezett,
A felnőttkornak küszöbén még épphogy csak túlléphetett.
Sajnos ez a világ már a velejéig mérgezett,
Így hát mikor utcára lépsz, tedd össze a két kezed.
Reménykedj, hogy mázlid lesz, és te nem így végezed…”

Vigyázzunk gyermekeinkre és a körülöttünk lévők gyermekeire....

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére