Jelenlegi hely

15 város várja az Európa-napra a családokat

Európa nap 15 városban május 1 - 14. között Békéscsabától Kaposvárig ingyenes gyermek- és családi programokkal.

Ingyenes programok, játékok, értékes nyeremények

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat május 1. és május 14. között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.


 
Az Európa-nap története Robert Schuman 1950. május 9-én tett nyilatkozatáig nyúlik vissza. Az évfordulót az EU tagállamaiban Európa-napként, az európai béke és egység napjaként tartják számon. Az Európa-napokon Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásának 18. évfordulójára is emlékezünk.
 
Az Európa-napok fő prioritásai az idei évben: az Ukrajnával való szolidaritás, az ifjúság európai éve, Zöld Európa és Digitális Európa. A jelenlegi válsághelyzetben rendezvényeinken hangsúlyosan jelenítjük meg az Európai Unió alapvető értékeit, a békét, az egységet és a szolidaritást, valamint az Ukrajnával való szolidaritásunkat is kifejezzük.
 
Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett a rendezvényeken a Europe Direct irodák munkatársai tájékoztatást adnak az EU-val kapcsolatos más témákban is, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az Unió céljairól.
 
A programot idén is kvízek, játékok színesítik. Az Európa-totót helyesen kitöltők között egy elektromos városi kerékpárt sorsolunk ki.

Az Európa-napi rendezvények helyszínei és időpontjai:

  • május 1., vasárnap – Békéscsaba (Széchenyi liget), Füzesabony (Városi Közpark)
  • május 6., péntek – Szombathely (Fő tér), Győr (volt Megyeháza előtti tér)
  • május 7., szombat – Szekszárd (Béla király tér), Kecskemét (Piaristák tere), Szolnok (Kossuth tér)
  • május 8., vasárnap – Somoskő (Várdomb), Budapest (Szabadság tér. Innen indul a Magyarország 18 éves EU-tagságát ünneplő, „18 év - 18 km” elnevezésű futóverseny is.)
  • május 9., hétfő – Debrecen (Jerikó utca - DSZC Beregszászi Pál Technikum előtti tér), Szeged (Ady tér  - SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ)
  • május 11., szerda – Miskolc (Városház tér)
  • május 12., csütörtök – Nyíregyháza (Szabadság tér)
  • május 13., péntek – Székesfehérvár (Halesz Sport Park - Budai út)
  • május 14., szombat - Kaposvár (Deseda tó, Fekete István Látogatóközpont)

További programokért klikk ide.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére