Jelenlegi hely

Országosan egyedülálló szak- és tantárgyválasztó honlapot fejlesztett a Debreceni Egyetem

Egy olyan, országos szinten is kiemelkedő honlapot fejlesztett a Debreceni Egyetem (DE) az intézmény, amely egyedülálló módon segítheti az egyetemre jelentkezők szak- és tantárgyválasztását.

Országosan egyedülálló szak- és tantárgyválasztó honlap a felvételizőknek

Sosem könnyű a középiskolás diákoknak a felvételi információk, képzési helyek, karok és szakok közötti tájékozódás. A DE széles képzési portfóliójában való eligazodást is segíti majd új honlapjuk. 

A hatvan tantárgyat magában foglaló szak- és tantárgyválasztó honlap fejlesztésével céljuk a középiskolások részletesen tájékozódásának elősegítése a választott szakról, az előző évi felvételi ponthatárokról, az érettségi vizsgakövetelményekről, mindemellett közvetlenül elérhetők az egyetemi karok oldalai is.

A szak- és tantárgyválasztó oldal ITT érhető el.

Középiskolai rangsorok a célkeresztben

Három középiskolai rangsort állított össze a Debreceni Egyetem:

  • az egyik megmutatja, hogy az érettségizők számát figyelembe véve az intézménybe felvételt nyert és beiratkozott hallgatók mely középiskolából jöttek a legnagyobb számban;
  •  másik a nyelvvizsgával érkezők létszámát összesíti;
  • a harmadik pedig a felvettek átlagos felvételi pontszámát rögzíti szintén az érettségit adó intézmények szerint.

Ezek a háttérinformációk jelentősen segítik majd a beiskolázási folyamatokat, hiszen egyre inkább a minőségi szempont fontos, nem csak a mennyiségi. A sikeres felvételihez a lehető legtöbb információra van szükségük a jelentkezőknek, valamint a Debreceni Egyetemnek is. Most komoly segítséget kapnak a középiskolások, amellyel a korábbiakhoz képest tudatosabban választhatnak képességeiknek, érdeklődésüknek leginkább megfelelő szakokat, tudományterületeket. A honlap révén lehetővé válik a személyre szabott tájékoztatás, a beiskolázási rendezvények mellett így érheti el a legnagyobb számban a felvételi előtt állókat és az egyetem - fogalmazott Bartha Elek, az egyetem oktatási a rektorhelyettese.

Hogy mekkora megtartó ereje van a városban az egyetemnek, egyértelműen jelzi, hogy  legtöbb felvett jelentkező a debreceni középiskolákból és az egyetem gyakorlóiskoláiból érkezik.

De a Debrecenből és megyénkből az intézménybe érkezők mellett egyre nagyobb számban jönnek tehetséges fiatalok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből és Borsodból is. Fontos, hogy nem a középiskolák minőségi munkáját akarják rangsorolni, inkább informálódni a beiskolázási tevékenységek erősítését kívánó helyekről. Fontos szempont a felvételi során a nyelvvizsgával jelentkezők száma, hiszen ez is erősítheti az egyetem versenyképességét. Megfigyelhetjük azt is, hogy egy iskola mennyire eredményes a tanulók felkészítésében. Az információkat visszajuttatják a középiskoláknak annak érdekében, hogy segítsük a saját beiskolázási tevékenységüket, az egyetem pedig teljesebb képet kaphat a felsőoktatásra felkészítő munkájáról.

A részletes rangsorok megtekinthetők ebben a dokumentumban, illetve hamarosan hozzáférhetők lesznek a Debreceni Egyetem honlapján.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Unideb Sajtóközpont – BZ

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére