Jelenlegi hely

Adományozás online, appon és csomagolva

A modern idők modern megoldásokat követelnek! És ebben a segítségnyújtás sem lehet kivétel. A legnagyobb adománygyűjtő szervezetek kevesebb helyen, kevesebb önkéntessel, de annál több megoldással várják az adományokat idén karácsonykor.

Csak úgy tudod igazán megváltoztatni és jobbá tenni az életedet, ha megváltoztatod és jobbá teszed másokét. /James R. Doty /

 

Adományozás appon, online, ja és azért dobozban is

Ez az az év, amikor a banki átutalásokként érkező adományokat nem az utolsó percben feltámadó lelkiismeretünknek hanem a külső körülményeknek fogja minden szervezet érteni.

Igen, online eddig is lehetett adományozni, pénzt utalni vagy telefonos gyűjtőakcióban részt venni. De idén mindenkinek egy kicsit kreatívabbnak kell lennie: mozgó troli mint gyűjtőpont; online adományozható cipősdoboz, könyv, játék; Szívposta vagy  épp az önkénteseket megszemélyesítő, életnagyságú kartonfigurák várnak ránk.

Mikulásgyár

A MikulásGyár idén is nyitva, 2020. december 1. - 20. között a Lurdy Házban várja naponta 10.00-től 19.00 óráig az adományozókat.
Országos gyűjtőpontok az Auchan Magyarország áruházai is, ahol csak tartós élelmiszereket és higiénés termékeket tudnak fogadni.

Hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpont a legtöbb posta is, de csak december 17-ig, ahol térítésmentesen veszik át a lezárt dobozokat. Postahelyek lista letöltése

2019-ben a MikulásGyár 132 tonna adományt gyűjtött össze a rászorulóknak, a mélyszegénységben élő gyermekek részére. Részleteket weboldalukon találsz ITT!

Adni öröm! Minden évben!

Az Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtés most sem maradhat el! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös akciójában idén nem magukat a tartós élelmiszereket gyűjtik a szervezők. Az üzletekben az önkénteseket megszemélyesítő, életnagyságú kartonfigurák várják a vásárlókat. Kis, élelmiszereket szimbolizáló adománykártyákat lehet majd vásárolni hét különböző címletben az Adni öröm! feliratú tábláknál, illetve a tartós élelmiszerek polcai mellett: 99-4500 forintig.

2020. december 16. és 21. között Adni Öröm! Adománykártyákat nemcsak a Spar csoport áruházaiban, de az online shopban is találsz;
Minden egyes SPAR üzletben vásárolt ingvállas lebomló szatyor árából a SPAR 1 Ft-ot továbbít a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1997 óta gyűjt tartós élelmiszert a SPAR csoport kiválasztott üzleteiben. Az Adni öröm! akció az elmúlt huszonnégy évben az ország egyik legnagyobb és legismertebb karitatív kezdeményezésévé vált, melynek során minden évben rászoruló emberek tízezreinek készül gazdag ajándékcsomag.

Részleteket weboldalukon ITT találsz!

Az ökomenikus szeretet.éhség. mézeskalácsszív

Az Ökomenikus Segélyszervezet 2020-ban 25. alkalommal hirdeti meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését A sokak által az emblematikus szeretet.éhség. mézeskalácsszívről ismert összefogás negyedévszázad alatt Magyarország legnagyobb civil pénzgyűjtésévé vált.

Hogy mi a titok, amiért évről évre százezrek csatlakoznak? Talán éppen az, hogy célkitűzéseik túlmutatnak a karácsonyi jótékonyságon: segélyszervezetük a beérkező adományok mintegy 10-15%-át használja fel csupán az ünnepi segélyakciókra, az adományok túlnyomó része az következő év hétköznapjaiban segít a rászorulókon.

Idén először elindították a szeretet.éhség. Szívpostát, amivel egyszerre küldhetünk egy különleges kis karácsonyi ajándékot a szeretteinknek, akikkel most nem tudunk találkozni, és segíthetünk a rászoruló családoknak.

Részleteket weboldalukon ITT találsz!

Cipősdoboz, az örök klasszikus

Advent első hétvégéjén idén is kinyitottak a Baptista Szeretetszolgálat által koordinált cipősdoboz gyűjtőpontok. Sajnos idén a korlátozások miatt a pontok több mint felének be kellett zárnia.

Mikulástroli gyűjtőpont

A BKK és a BKV Zrt. és persze a télapó jóvoltából idén is leadhatjátok cipősdoboz ajándékaitokat Budapesten a tündöklő mobil-gyűjtőponton, a Mikulástrolin!
Itt találjátok a menetrendet.

Készítsd el online cipősdobozod vagy vegyél könyvet, élelmiszert bele!

A Liliput Játékvilág gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a cipősdobozkészítést, elsősorban azok számára, akik a nagy karácsonyi hajtás ellenére is szeretnének gondolni, s meglepetéssel kedveskedni azoknak a  rászoruló gyerekeknek, akik más módon nem kaphatnak karácsonyi ajándékot. Látogass el a Játékbolt weboldalára, www.liliputjatek.hu/ciposdoboz, s válaszd ki milyen korú és nemű kisgyereket szeretnél megajándékozni, tedd a dobozod virtuális kosaradba, s a Liliput minden mást elintéz helyetted. Kiválaszt, bevásárol, becsomagol, letép, megír, elküld a nevedben.

Adományozhatsz online adományjegy megvásárlásával december 15-ig a Bookline oldalán könyvvásárlás közben vagy a Harmat Kiadónál gyerekkönyvet; A NekedTerem jóvoltából idén is van lehetőség tartós élelmiszerrel támogatni a szükségben élőket.

Részleteket ITT találsz!

Online pénzadományok civil szervezeteknek

Adjuk össze!

Az adhat.hu adományozási portál a NIOK Alapítvány adományozást támogató szolgáltatásainak oldala. Céljuk, hogy az adományozni kívánó magánemberek és vállalatok, valamint az adományokat gyűjtő szervezetek egymásra találjanak.

Szervezetként indíthatsz, magánemberként támogathatsz civil szervezeteket adományoddal. Ha nincs konkrét jelölted, akár támogatásra váró témák szerint is kereshetsz a zöld projektektől, sporttól az oktatáson át az egészségügyig igen széles a portfólió.

Részletesebben weboldalukon tájékozódhatsz ITT!

Jótékonyság applikáción

Bizony, már a mobilodról egy kattintással akár jótékonysági projekteket is támogathatsz, melyek megvalósulását nyomon is követheted a CHERRISK GO alkalmazáson keresztül.

Az alkalmazással 26 657 támogató 14 294 300 Ft-ot adományozott eddig.

A CHERRISK-közösség segített már egyebek közt a Bátor Tábornak, a Heim Pál Gyermekkórháznak és a Bogáncs Kutyaotthonnak, a Magyar Macskamentő Alapítványnak vagy éppen a leukémiás gyerekeknek is.

A CHERRISK GO applikációval virtuális cserkókat gyűjthetsz, és beválthatod őket jobbnál jobb kedvezményekre, termékekre, vagy jótékony célokat is segíthetsz! A lényeg, hogy mozogj sokat, pl. sétálj, fuss, biciklizz. Minden 5 perc mozgásért jár egy virtuális cserkó amit beválthatsz goodie-kra. Ez lehet egy könyvutalvány, ingyenes házhozszállítás, egy alapítvány projektjének a támogatása. Ne aggódj, a segítség nem virtuális: a támogatási időszak végén valódi pénzt adnak a szervezeteknek!

Az Applikációt ITT találod!

ADL - Debrecenimami

Forrás: a cikkben feltüntetett szervezetek Facebook oldala és weboldalai

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére