Jelenlegi hely

Lássuk a medvét! Medvenapok az országban 2022

Mormota nap helyett medvenapok várják a magyar családokat az ország állatertjeiben és vadasparkjaiban. Hogy könnyebb legyen a választás, programismertetőnkben megtalálod az összes macis rendezvényt, medvelest és farsangolást 2022 februárra.

Egyre nagyobb közönségkedvenc program a medvenap. Nemcsak a medvék, de mi is nagyon várjuk a tavaszt. Így nem csoda, hogy mindenkit érdekel, hogy február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony Napján kibújik-e a medve a barlangjából.

A néphagyomány szerint, ha az ekkor téli álmából ébredő medve nem vált pizsit, és visszabújik, mert megijed az árnyékától, akkor messze még a tél vége. Ha borús, felhős napra ébred, és nem ijeszti el az árnyéka, akkor hamar vége lesz a télnek.

Idén ez az alkalom a hét közepére esik, így van, aki már előző hétvégén megkezdte a medvézést, mint például a Budapesti Állatkert. Nézzük, melyik helyszínen milyen programok is várják országszerte a családokat!

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadasparkba látogatók február 5-én, szombaton, nemcsak a Budakeszi Vadaspark két medvéje, Romulus és Tibor teszi próbára az időjós képességeit. De fókuszba kerülnek az időjós állatok.  A medve-, farkas-, ló és szamár látványetetés is szerepel a programok között.

A Vadasparkról információkat ITT találsz; míg a részletes programot ITT.

Mackófesztivál Debrecenben

Nem oly rég volt az első debreceni Mackófesztivál, de közönségkedvenccé vált. A Debreceni Állatkertben február 5-6-án idén is újra minden a medvék körül forog majd. Mézkóstolás; méz és mézeskalács vásár, medveetetés, kézműves foglalkozás, arcfestés. És persze meg lehet lesni, hogy Dönci, a debreceni örvösmedve visszaveszi-e a pizsamáját és visszabújik-e a barlangjába.

Részletesebb programok és információk ITT.

Szurkolj a Kecskeméti Vadasparkban

Az idén 50 éves Kecskeméti Vadasparkban komolyan veszik a tavaszvárást, együtt szurkolhatunk 10 órától az itt élő örvös medvéknek, Lucky-nak  és Buddha-nak

2022. február 2-án, szerdán! Aki lemaradna, ne izguljon, szombaton és vasárnap is várnak mindenkit sok szeretettel 10 órától a látványetetésre.

Medve napok a Pécsett

Február 5-én, szombaton egész nap Nikoláj, a Pécsi Állatkert barna medvéje lesz a főszereplő. Nikoláj 12. születésnapját ünnepelte január 23-án. Hat éve 2016. október 17-e óta él Pécsett, a szófiainál sokkal nagyobb, új medvekifutóba, a Pécsi Állatkert egyik legnépszerűbb lakójaként.

Részletes pécsi programok ITT.

Nyíregyházi Vadaspark

Az ország egyik legjobb állatkertje úgy tűnik, idén nem tart most medveleső programot, de medvéi e nélkül is méltán népszerűek és a medverajongóknak kihagyhatatlan helyszín. Az országban egyedülálló módon több medvefajt is él náluk: a jegesmedve, a barnamedve és Dél-Amerika egyetlen medvefaja, a pápaszemes medve is. Ráadásul tavaly októberben született egy kis vörös macskamedve is az állatkertben, macska is, medve is, komoly cukisági faktor!

Hogy odatalálj, ITT tudsz informálódni.

Medvecsalogató a Veresegyházi Medveotthonban

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a „Medvecsalogat!” című program, a hagyomány szerint február 2-án,szerdán tart a Medveotthon Veresegyházon.

A gyerekek saját készítésű medve álarcban jelenhetnek meg, közös énekléssel, mondókákkal köszöntik közösen a barlangjából előbújó medvéket. De nem kell aggódni, akinek nincs türelme meglesni az alvókat, talál majd ébren lévő medvéket is. A medveotthon a szórakoztatóiparból kiöregedett vagy kedvtelésből tartott állatok békés öregkoráról szeretne gondoskodni, így jelenleg majd 30 medve éldegél itt. 

Mackósüteménnyel, meleg teával, mackó-fotózással, dalokkal, mondókákkal várják a látogatókat.

Minden érkező csoport számára 50% kedvezmény a belépőjegy árából.

A medveotthonról részleteket ITT találsz.

Nyugdíjas medveügyek a Szegedi Vadasparkban

Mici és Ursula, a Szegedi Vadaspark két nyugdíjas medvehölgye dönti majd el a Medve-les programon február 2-án, hogy rövidesen beköszönt-e a tavasz. Találkozó 11 órakor a medvék kifutójánál!

ADL - Debrecenimami

Forrás: a cikkben szereplő helyszínek Facebook oldala és weboldalai

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére