Jelenlegi hely

Óvodai, bölcsődei nyitvatartások, közétkeztetés az újabb bezárás alatt

A március elején történt szigorítások között a gyerekekre vonatkozó ellátások, intézményi nyitvatartások körül több információ is kering. Ugyan bezártak az iskolák, de mi van az ovikkal, bölcsikkel?

A Kormány döntése alapján 2021. március 8-tól 2021. április 7-ig minden óvoda zárva tart, rendkívüli szünet lép életbe. Debrecen város hivatalos Facebook oldalán megjelent tájékoztatás alapján:

Óvodai, bölcsődei nyitvatartás

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021. március 8. napjától a fenntartásában működő valamennyi óvodában gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

Az óvodákban a gyermekfelügyeletet elsősorban azoknak a gyermekeknek biztosítják, akiknek szülei munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel miatt nem tudnak gyermekük felügyeletéről más módon gondoskodni.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő bölcsődék nem zárnak be,

változatlanul fogadják a gyermekeket, de az eredményes járvány elleni védekezés érdekében kérjük csak a legszükségesebb esetekben vegyék igénybe a bölcsődei ellátást.

A magánműködtetésű bölcsődék között is sokan nyitva tartanak. A gyerekek száma a megszokotthoz képest alacsony, sokan hiányoznak, ami nem szokatlan ebben a koratavaszi időszakban.

Közétkeztetés

A jogszabályokban foglaltak szerint a rendkívüli szünet ideje alatt is biztosított az óvodás és iskolás korú gyermekek és tanulók számára a gyermekétkeztetés,

melyet a saját intézményén keresztül kérhet a szülő.

Amennyiben az étkezést elvitel formájában igénybe kívánja venni, a Debreceni Intézményfentartót kell megkeresni ITT!
Középiskolás tanulók is kérhetnek elhordásos ebédet.

Koronavírus-járvány info vonal

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Debrecen polgárait érintően meghozott önkormányzati intézkedésekről megfelelő ismeretekkel rendelkező munkatársak adnak információt munkanapokon – hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.00 óra között, pénteken 08.00 és 14.00 óra között. A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére