Jelenlegi hely

Könyvkölcsönző automata vár Debrecenben a Méliuszban

A járvány újabb bezrásra kényszerített minket, de a Méliusz ismét rugalmasan alkalmazkodott a helyzethez: könyvkölcsönző automata segít a szolgáltatás folyamatos biztosításában.

A 104/2021. (III. 5.) kormányrendelet értelmében 2021. március 8-tól további rendelkezésig a Méliusz Juhász Péter Könyvtár személyes találkozást igénylő szolgáltatásai szünetelnek.

A helyzetre való tekintettel elindítottuk új szolgáltatásunkat: egy könyvkölcsönző automatát helyeztünk el a Bem téri Központi Könyvtár bejáratánál. Az országszerte egyedülálló eszköz segítségével személyes találkozás nélkül lehet könyvet vagy más dokumentumokat kölcsönözni és visszahozni.

A könyvtárból előzetesen kikért dokumentumok átvétele és visszaadása az új eszközzel a koronavírus-járvány idején is biztonságos, emellett – mivel a könyvtár épületén kívül, a bejárat előtt helyezkedik el – a könyvtár nyitvatartási idejétől függetlenül bármikor használható. Kérjük, az automata használata közben is tartsák be a két méteres távolságot és viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot!

A könyvkiadó automatát beiratkozott olvasóik használhatják.

 

Az e-mailen (kolcsonzes@meliusz.hu) vagy telefonon (52/502-474) keresztül kért könyvtári dokumentumok átvételéről minden esetben értesítik az olvasókat. Az e-mailen kapott egyedi kóddal vagy könyvtári olvasójegyének azonosítójával és a hozzá tartozó pin-kóddal nyitható a könyveket tartalmazó rekesz.

Beiratkoznál? Most online is megteheted

2021. február 1-jétől lehetővé teszi az online beiratkozást új beiratkozók részére.

A beiratkozáshoz egy űrlapot kell kitölteni, amely segítségével 24 órán belül érvényesíteni lehet a beiratkozást. Egy e-mail címmel csak egy személy regisztrálhat. Az adatok bekerülnek a könyvtár központi rendeszerébe. A könyvek kölcsönzésekor (telefonon vagy e-mailen) a visszaigazoló e-mailben megtalálható 8 jegyű kóddal már fel is lehet venni az automatából a könyveket.

A könyvtár honlapján elérhető olvasó saját felületen a beiratkozáskor megadott jelszóval lehet belépni. Itt megtekinthetőek a kikölcsönzött dokumentumok és azok adatai, meghosszabbíthatóak a kölcsönzési határidők és előjegyzésére is van lehetőség.

Online beiratkozáshoz KATT IDE!

ADL - Debrecenimami

Forrás: Méliusz Könyvtár weboldala és Facebook oldala; Fotók: Bakó Zoltán

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére