Jelenlegi hely

Ajándék komposztáló a debreceni kerttulajdonosoknak

Hogy hogyan és mikor juthatnak ingyenes kerti komposztálóedényhez a kerttulajdonosok Debrecenben? Gyorsan kell regisztrálnia annak, aki szeretne élni az önkormányzat ajánlatával.

Komposztáló városilag

Ingyenesen juthatnak a házikertekben használható komposztáló edényekhez Szeptember 15-ig a debreceni kerttulajdonosok. A komposztálás természetbarát hasznosítási módja a kertben keletkező zöldhulladéknak. Védjük vele a környezetünket, az elégetés környezetszennyező módja helyett a keletkező zöld hulladékot újra tudjuk hasznosítani, ugyanakkor természetes tápanyagforrást is biztosítunk a kertünknek.

A Te Szedd! De inkább ne dobd el! kezdeményezést és a Debrecen, a mi kertünk programot 2019 tavaszán hirdette meg Debrecen városa azzal a céllal, hogy faültetéssel, virágosítással, parkosítással és közterületeink tisztán tartásával együtt tegyük szebbé és zöldebbé városunkat.

Hogyan igényelhető?

Írásban vagy online az önkormányzatnál. Ha online módon szeretné, a www.debrecenamikertunk.hu felületen lehetséges regisztrálni. Egy ingatlanhoz csak egy edény igényelhető, de egy személy több érdeklődőnek is kitöltheti a regisztrációs adatlapot. Az online igényléseket mostantól szeptember 15-én, vasárnap éjfélig várják.

A hagyományos formákat kedvelők számára az egyéni önkormányzati képviselők fogadóóráikon is segítenek kitölteni az igénylőlapot.

Az igénylések szeptember 16-i összesítése után a jelentkezőket értesítik a 300 literes komposztáló edények átvételi helyéről és idejéről. Fontos: az edények méretét vegyék figyelembe a szállítás megszervezésekor.

Az akció fontosabb időpontjai:

2019. szeptember 4-15.: ONLINE REGISZTRÁCIÓ - Online is lehetséges a regisztráció a www.debrecenamikertunk.hu weboldalon
2019. szeptember 9-15.: PAPÍR ALAPÚ REGISZTRÁCIÓ - Az önkormányzati képviselők fogadóóráin lehetséges a papír alapú regisztráció (pontos időpontok az itt letölthető táblázatban)
2019. szeptember 16-17.: ÉRTESÍTÉS - Az igénylő értesítése e-mailben vagy levélben, melyben megkapja az átvétel helyét és idejét
2019. szeptember 18-26.: ÁTVÉTEL - A erti komposztáló edények átadásának időpontjai

Komposztálnál, de nem tudod, hogyan?

Nem bonyolult, de néhány aranyszabályt mindenképp be kell tartanunk, hogy a folyamat végén értékes humuszra tegyünk szert. Hogyan, mit érdemes, mit nem szabad a komposztálóba dobni, hogyan zajlik a komposztálás folyamata? Részletes írásuk ITT TALÁLHATÓA Természettár és alapítója, Váradi Zoltán írása segít Neked az indulásban. 

Az avar összeszedése közben vigyázz a már bevackolt sünikre!

 

ADL - Debrecenimami

Forrás: dehir.hu; pixabay.com

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére