Jelenlegi hely

Lehetsz Király! komplex fejlesztő foglalkozás

Óvodás, iskolakezdő és általános iskolás gyermekek számára

Tel: 70/802-4651

Csoportfoglalkozás óvodások számára az érzelmi intelligencia és a társas készségek fejlesztése érdekében

Keress minket, ha szeretnéd, hogy gyermeked egy szuper jó csapatban fejlődjön a szociális kapcsolatok, a beilleszkedés, az érzelmei kezelése, a logikai-stratégiai gondolkodás terén!

Újra indul a népszerű csoportfoglalkozás: óvodások számára az érzelmi intelligencia és a társas készségek fejlesztése

AJÁNDÉK! minden hónapban a résztvevő családok egy olyan eszközt kapnak ajándékba, amivel otthon, családi körben is lehet dolgozni a gyermekek készségének fejlesztésén. Segítő mesekönyvek, társas játékok, kommunikációs- és megerősítő kártyák várakoznak bekészítve, hogy hozzátok kerülve varázslatos változást idézhessenek elő a családi mindennapokban!

A foglalkozásokon gyermeked egy szuper jó csapatban fejlődik a szociális kapcsolatok, a beilleszkedés, az érzelmei kezelése, a logikai-stratégiai gondolkodás terén. 

Lehetsz Király foglalkozások helyszínek és időpontok 2023/24-es tanévben:

Hétfő:

  • Gyermekkert Óvoda: 13.30
  • Kassai Úti Irodaház: 16.00
  • Hatvani István Általános Iskola:16.15
  • Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskola:16.00
  • Kemény Zsigmond Óvoda

Kedd:

  • Bocskaikerti Napsugár Óvoda
  • Kicsi Dió Alkotóház (Bocskaikert):16.30
  • Ibolya Utcai Általános Iskola:16.15

Szerda:

  • Lehel Utcai Óvoda
  • Kölcsey Ferenc Református gyakorló Általános Iskola: 16.00
  • Dózsa György Általános Iskola:16.00

Csütörtök:

  • Árpád Vezér Általános Iskola:16.00
  • Kossuth Lajos Gyakorló Általános iskola:15.30
  • Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI:16.00
  • Kis Maszat Élményműhely: 17.30
Csoportvezetők: Tusori Eszter; Harsányi Zsófia; Mercz-Madarassy Kitti; Vilmányi Nóra
Elérhetőség: 06304684201

Lehetsz Király! - A Kicsikért, hogy Naggyá válhassanak! program

A program megálmodója: Bonné Posztós Réka pszichológus, integratív gyermekterapeuta.

"10 éve foglalkozom gyerekekkel és gyerekcsoportokkal. 3 évig dolgoztam óvodapszichológusként, mindaddig, míg saját kis királyfim meg nem érkezett hozzám. Egész életemet végig kísérte a mesék és az alkotás szeretete, melyet családom nő tagjai hagytak rám örökül. Nem véletlen, hogy életutam során választásaimat mindezek irányába tettem meg és segítő tevékenységemben kiemelt helyet kapnak."

Küldetésemnek tartom a gyermekek életének megkönnyítését, fontos számomra, hogy közvetítsem a családok felé az együtt töltött hasznos idő és a családban rejlő megtartó erő pótolhatatlanságát.

Miért szeretnék segíteni?

Óvodapszichológusként, és sok éves általános iskolákban végzett fejlesztő munkám során egyaránt nagyon sok gyerkőccel találkoztam. Sokszor láttam, hogy egy-egy gyereknek nehézséget jelentett, hogy reggel könnyek nélkül tudjon elbúcsúzni a szüleitől. Sokuk ilyen vagy olyan okok miatt nem talált hangot kortársaival, valamiért nehézkes volt számukra a barátkozás, a közös játék. Volt, akinek megszólalni is kihívás volt a gyerekek és a felnőttek előtt. Volt, aki nem tudta még jól érvényesíteni akaratát, ezért háttérbe kerültek az ötletei, vagy épp ellenkezőleg, erőszakosabban próbált érvényt szerezni azoknak, amiért aztán társai nem szerettek játszani vele. Volt olyan, akinek veszíteni volt nagyon nehéz a játékokban vagy a szócsatákban, de olyan is, aki a győzelmét nem tudta megfelelően megélni.

Sokszor fordult felém a szülők kérdő-kérő tekintete: hogy segítsen gyermekének ezekben a helyzetekben, mit tegyen, hogy gyermekét boldog mosollyal az arcán hagyja ott az óvodában és elégedett jókedvet lásson ugyanezen a pofikán, amikor délután újra találkoznak.

 

A Lehetsz Király! programról:

A Program célja a gyermekek mindazon képességeinek fejlesztése, melyek nagy jelentőséggel bírnak a sikeres életpálya indítása során, és a kiegyensúlyozott, boldog emberré válást segítik.

Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink képességei azokon a területeken erősödjenek, melyek leginkább céljainkat szolgálják (érzelmi intelligencia, szocializáció, konfliktuskezelés, logikus gondolkodás, stratégiaépítés stb.).

A program sajátossága, hogy ezeket a képességeket komplex módon közelíti meg. A gyermekekhez leginkább közel álló tevékenységeket kínál.

A foglalkozások alkalmával felhasználjuk a mese, a bábozás, és művészetek eszközeit, melyekkel érzelmi intelligenciájukat magas szintre emeljük. Fontos szerepet kapnak továbbá a szituációs játékok, melyek bővítik szociális képességeik repertoárját, ezek megkönnyítik a mindenkori közösségbe való beilleszkedést, az emberi kapcsolatok kiépítését, segítik kommunikációs képességeik fejlődését.

Gyermekeink képesek lesznek a lehetőségekből nyertes helyzetek teremtésére, és az útjukba kerülő konfliktusok sikeres megoldására. A sikeres és boldog ember fejlődésében kiemelkedően fontos szerepet kap az intelligencia, a logikus gondolkodás, a stratégiaépítés és a kreativitás. Programunkban is kiemelt helyen szerepel ezeknek a területeknek a fejlesztése.

A gyermekek képességeinek felmérése, erősítése, fejlesztése egyéni megközelítéssel és komplex módon történik a mindennapos tevékenységek során. A gyermekeket minden napon a mesék világa várja, varázslatos történeteken át vezetjük őket útjukon. Ezen az úton önmaguk által készített játékokon keresztül lépkednek előre.

Csoportos foglalkozások

Csoportfoglalkozásaink során lehetőséget biztosítunk a szülőknek is, hogy közös foglalkozáson vehessenek részt gyermekeikkel. Igazán hasznos és tartalmas tevékenység közben élvezhessék egymás társaságát, melynek révén formálódhat a családi összetartozás, megtartás, biztonság érzése a család minden tagjában.

Csoportvezetőink olyan szakemberek -pedagógusok, viselkedés elemzők és pszichológusok-, akik képzettsége biztosítja, hogy a gyermekek a lehető legmegfelelőbb támogatást kaphassák foglalkozásainkon.

Kinek ajánljuk a Lehetsz király! fejlesztő foglalkozásokat?

  • Óvodás csoportjainkat: középső és nagy csoportos gyermekeknek
  • Iskolába készülő óvodásoknak
  • Iskolás csoportjainkat: Alsó tagozatos gyermekeknek!

Ha úgy érzed, hogy gyermeked

  • bátortalan a barátkozásban, nehezen szólal meg és/vagy kezdeményez kapcsolatteremtést idegen környezetben!
  • Ha szeretnéd, hogy stratégiai-logikai gondolkodása fejlődjön!
  • Ha nehézkes a kudarctűrése, együttműködő készsége!
  • Ha kihátrál a versengő helyzetekből!

Foglalkozásinkon a fenti területeken segítjük meg a gyerekeket úgy, hogy közben jól szórakozunk, játszunk, társasozunk és saját készítésű társasjátékokat gyártunk! Mesélünk, énekelünk, táncolunk és kézműveskedünk!

Elérhetőségeink:
Bonné Posztós Réka - www.posztosreka.huFacebook
E-mail: lehetszkiraly@gmail.com
Telefon: 06-70/802-4651
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére