Jelenlegi hely

Debreceni diákok a Nemzetközi Csillagászati Diákolimpián

Két debreceni diák is indul magyar színekben a Nemzetközi Csillagászati Diákolimpián 2018 őszén Kínában.

Március 2-3-án a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont adott otthont a a nemzeti középiskolai csillagászati verseny döntőjének. A tavaly ősz óta tartó verseny három selejtezőfordulóból állt, ezek eredményei alapján juthattak az országos döntőbe a csillagászat, űrfizika és űrkutatás iránt kiemelten érdeklődő, tehetséges diákok. A debreceni megmérettetésen legjobb teljesítményt nyújtó fiatalok alkotják a magyar olimpiai keretet, akik azután megkezdik felkészülésüket a 2018-as Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiára.

24 diák versenyző között két agórás debreceni fiatal is ringbe szállt. 

Mindkét agórás diák bejutott a csillagászati olimpiai keretbe. Csire Roland 4., Tófalusi Ádám pedig 8. helyezést ért el a 2018. évi Országos Középiskolai Csillagászati Verseny döntőjén.

A debreceni versenyzőket, a Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának két diákját, az Agóra csillagásza, Zajácz György készítette fel.

Szeretettel gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak is!

A nyertes csapat: középen Csire Roland és Tófalusi Ádám versenyzők, valamint balról Zajácz György, jobból Kovács Gergő, az Agóra csillagászai

Az előző, 2017-es verseny november 12-21 között Thaiföldön volt, Magyarország 11 fős küldöttséggel vett részt ezen. Ezt egy rövidebb horvátországi tréning előzte meg, mely több közép-európai ország csapatával együtt zajlott. 

A debreceni megmérettetésen legjobb teljesítményt nyújtó fiatalok alkotják majd a tízfős magyar olimpiai keretet. A 2018-as Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiára idén ősszel Kínában kerül sor. Izgalmassá teszi az idei versenyt, hogy a 13. diákolimpia házigazdája 2019-ben Magyarország lesz.

A programról részletesebb információk a verseny honlapján, itt találhatóak!

 

Fotó: Agóra Tudományos Élménypark

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére