Jelenlegi hely

A debreceni Pendely és a Hajdú Néptánccsoport a legjobbak

A Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjében. A Pendely énekegyüttes fődíjat, a Hajdú Néptánccsoport pedig különdíjat nyert.

Gratulálunk a két fantasztikus csapatnak! Szenvedélyből, kitartásból, igényességből és kreativitásból is jelesre vizsgáztak. Magasra tették a mércét minden Hajdú-Bihar megyeinek!

Debreceni Hajdú Néptánccsoport

Pendely Énekegyüttes

A két debreceni együttes mellett számos kiemelkedő teljesítményt díjaztak:

A Pendely Énekegyüttes mellett táncegyüttesek kategóriájában a Kalotaszeg Legénytársulaté, szóló és párostánc kategóriában Fodor Mátyásé, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Pósfa Zenekaré lett a két-két millió forintos nyereményt.

A közönségdíjat a Tatrospart Néptánccsoport nyerte a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor pénteki döntőjében, amelyet a Duna Televízió közvetített élőben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egy-egy millió forintos különdíjait Balog Zoltán miniszter adta át a Nógrád Táncegyüttesnek és Eötvös Remusnak.

Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes kapta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár egymillió forintos különdíját. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíját a Nyírség Táncegyüttes, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság különdíját Veres Mihaela vehette át. Szintén egymillió forintos különdíjat adományozott Molnár Levente operaénekes és a Magyar Állami Népi Együttes Borbáth Szilveszternek.

Az ötödik alkalommal megrendezett műsorban énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek kategóriákban álltak a zsűri elé hétről hétre a 16-35 éves fiatalok.

A zsüriben olyan ikonikus személyiségek, mint Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus értékelték a bátor szereplőket hétről-hétre.

 

Fotók: Fölszállott a Páva Facebook oldala; Pendely Énekegyüttes Facebook oldala és Debreceni Hajdú Táncegyüttes Facebook oldala

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére