Jelenlegi hely

Kék Erdő Alapítvány

Alapítvány a szenzoros feldolgozási zavarral küzdő gyermekekért

A Kék Erdő Alapítvány azért jött létre, hogy segítse azokat a családokat, ahol a gyermek, már akár csecsemkortól, szenzoros feldolgozási zavarral küzd, tehát érzékelési rendellenességgel él.

Mit jelent ez? Minden érzékszerve érzékeny vagy épp ellenkezőleg, tompának tűnik.

Miben nyilvánulhat ez meg?
Befogja a fülét nagy zaj hatására vagy ha még pici, akkor sír nagyon a porszívó hangjától. Nem viseli jól az érintést, vagy éppen ingerkeresőként mindent meg akar fogdosni, kóstolni, viselkedése szélsőséges. Szelektíven táplálkozik a gyermek, válogat szín, hőmérséklet, állag szerint.

Sok egyéb tünet miatt néha a gyerek neveletlennek, elkényesztetettnek tűnik, pedig a háttérben egy enyhíthető idegrenszeri zavar áll. Mivel ez a szenzorosság az autizmus egyik tünete is lehet, és nem gyógyul ki a gyerek ebből ahogyan felnő, fontos a korai fejlesztés, az elfogadó környezet és a család támogatása.

Ebben segítünk mi. Utat mutatunk. Támogatunk. Elfogadunk. És mindezt igyekszünk átadni az egész családnak.

További részleteket, cikkeket, tanulnivalót a honlapunkon, a blogunkon és a Facebook oldalunkon osztunk meg. Instagram oldalunk pedig mindennapi fejlesztő ötleteket mutat be az iskolafelkészítéshez.


www.facebook.com/szenzoroskert
www.kekerdoalapitvany.wordpress.com
www.fairylandgarden.blog.hu
www.instagram.com/szenzoroskert

Hornyák Mariann
Alapító

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére