Jelenlegi hely

Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola

Az erdei iskola a  környezeti nevelés speciális területe, ahol a nevelés helyszíne az erdő. A Nagyerdei tanösvények és foglalkozásaik tartalmas elfoglaltságot kínálnak az óvodás, iskolás csoportoknak.

Erdei iskola

A környezeti nevelés olyan speciális területe, ahol a nevelés helyszíne az erdő, a programjaiban erdészeti ismeretek (az erdei életközösségről és az erdőben folyó gazdálkodásról szóló ismeretek) bemutatása dominál. A foglalkozások erdész vezetésével vagy közreműködésével folynak.

Az óvodás és iskolás gyerekek mellett felnőtt csoportokat valamint családokat is szívesen fogadunk. Foglalkozásaink elsősorban a Debreceni Nagyerdő növény- és állatvilágát bemutató szaktantermi és terepi programokra épülnek. Ezekhez segítséget nyújtanak az erdei iskola közelében kialakított Gyöngyvirág, Odvas keltike és Borostyán tanösvények is.

A Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének Kartács utcai központjában működik.

Választható foglalkozások:

1. Tanösvény túra: Az Év fái, Borostyán és a Madártani tanösvény bejárása, a tájékoztató táblákhoz kapcsolódó foglalkozások megoldása.

2. Az erdész munkája, fenntartható erdőgazdálkodás: Az erdők hármas funkciója. Az erdészeti tevékenységi körök, feladatok bemutatása. A fa életútja. Erdei választékok és a vákáncsos életmód bemutatása.

3. „Nyom”-ozás: Milyen nyomokat hagynak maguk után az állatok az erdőben? Toll, tojás, fészek, agancs, csont, köpet, ürülék, lábnyom, táplálkozási nyomok beazonosítása.

4. Szárnyas barátaink: Az Erdőspusztákon élő főbb madártani csoportok megismerése, a madarak osztályának jellemzése a madártani tanösvény tájékoztató táblái segítségével. Magyarország védett és fokozottan védett madárfajaink megismerése, madáretetés jelentősége, bagolyköpet vizsgálata, a kilátó megmászása.

5. Környezet- és természetvédelem: A környezet- és természetvédelem aktuális problémái. Természet- és környezetvédelmi egyezmények. Természetvédelmi területek, tájvédelmi körzetek, nemzeti parkok. Levegő-, víz-, talajvédelem. Energia. Reklámok, környezettudatos vásárlás. Hulladékgazdálkodás. Zöld jeles napok.

6. Vadászati ismeretek: Hogyan öltözik egy vadász, milyen eszközöket és fegyvereket használ, Magyarországon vadászható vadfajok, vadászati módok és idények.

Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészet
4032 Kartács utca 25.
Tel: 52/500-430, 52/ 500-434 (Debreceni Erdészet)
30/445-1078 (Huszti Anett – oktatóközpont vezető)
E-mail: Anett.Huszti@ nyirerdo.hu
www.nyirerdo.hu

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére