Jelenlegi hely

Erdőspusztai bemutatóház

Az Erdőspusztai Bemutatóház, a Bánki pihenőcentrum, az Arborétum és a kilátó is érdekes, a szabadban eltöltött családi, iskolai programot kínál a környezetüket jobban megimerni kívánóknak, egynapos rövidebb programot keresőknek.

Erdőspusztai Bemutatóház

A Debreceni Erdőspuszták a várostól keletre, mintegy 10 kilométer távolságban terülnek el. A Diószegi úton a 30-as számú autóbuszról a Panoráma út kereszteződésében leszállva és északi irányba elindulva egy magaslatra érve hirtelen a természetjáró szemébe tűnik a Tóth Dezső által 1982-ben tervezett, az Erdőspuszták természeti arculatához jól illő Tájház, a Bánki pihenőcentrum. Területén található az Év fái tanösvény, továbbá a kilátó is.

Bánki pihenőcentrum, Arborétum

A pihenőcentrum mint oktatási központ legfontosabb eleme az Arborétum. Ez valamint a hozzá tartozó tanösvény feladata többcélú: fás szárú növények – lombosfák, cserjék és tűlevelűek- bemutatására;. a  bemutatóház kiállításai révén a táj népének életmódjával, gazdálkodási emlékeivel, botanikai, rovartani, madártani ritkaságaival és régészeti leleteivel is alkalom nyílik megismerkedni.

A 15 hektáros fűvészkert elsősorban fagyűjteményből, lombos, fenyő- és cserjefélékből áll, 1978-as kialakításakor 1200 fenyő, lomb és cserje csemetéjét ültették el. Az arborétumot 1989-ben valósították meg, amely a közép-európai flóraterület 16 flóratartományának bemutató helye. Az Arborétum védett környezetének köszönhetően nem csak gondosan ápolt változatos növényzet, hanem gazdag rovar,- madárvilággal, kisebb gerinces állatokkal, emlősökkel, kétéltűekkel is találkozhat a látogató.

Nyitvatartás

Nyári időszámítás szerint 9 órától 18 óráig, téli időszámítás szerint 9 órától 16 óráig.
Belépőjegy: felnőtt: 500 forint diák, nyugdíjas: 200 forint
tűzrakóhelyhez tűzifa:    1300 forint

Cím: Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum, 4079 Debrecen, Fancsika tanya 93/A.
Tel: 52/500-430, 52-441-118
Email: debrecen@nyirerdo.hu
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére