Jelenlegi hely

TÜNDE-MANÓ Tanoda és KIS ZSENI Mentális Aritmetikai Iskola

Cím: 4014 Debrecen-Pallag, Mezőgazdász utca 60. 
Tel: 06-30-853-4074 

TÜNDE-MANÓ Tanoda

Játékos iskola-előkészítő ovi-suli óvodásoknak
és nulladik évfolyamos iskola-előkészítő tanulócsoport iskolásoknak

www.facebook.com/tundemanotanod

Minden család álma, hogy iskolát kezdő gyermekük boldog és kiegyensúlyozott legyen, vidáman és lelkesen lépje át az iskola kapuját nap mint nap. Tanodánk a sikeres és örömteli iskolakezdéshez szeretne segítséget nyújtani. Központunk Pallagon található, a főutcán, kiváló parkolási lehetőséggel, hatalmas terű épülettel és még hatalmasabb parkosított, körbekerített udvarral. Csendes békesziget, kiváló erdei levegő, madárcsicsergés, béka brekegés, fácán kurjongatás és süni szuszogás adja a természet közeliségét intézményünknek. Szakképzett, széles látókörű, alternatív gondolkodású pedagógus pár és tanító néni várja a reá bízott gyermekeket.

>>> Célunk az egyén kulcskompetenciáinak erősítése és a lemaradások szintre hozása.

Biztos alapokkal elkerülhetőek a kudarcok, a sikertelenségek, a tanulási – és magatartási problémák, a beilleszkedés is zökkenőmentesebb, könnyebbé válik az iskolai követelmények teljesítése.

 • A gyermekek kíváncsiságát és tudásvágyát fenntartva, ismereteiket széles körben bővítve sok-sok játékkal, előkészített környezettel, tevékenykedéssel, tapasztalással, élménnyel és mozgással alapozzuk meg a siker felé vezető utat. Megismerkednek a számukra új iskolai tevékenységekkel és szokásokkal.
 • Az iskolakezdéshez szükséges képességek, képesség területek több irányból, többféle módszerrel történő hatékony és komplex fejlesztését végezzük (finommotorika, téri orientáció, figyelem tartás, térből síkba történő leképezés, azaz tábláról másolás, koncentráció, problémamegoldó gondolkodás, kudarctűrő képesség, önálló feladatvégzés, kooperatív tanulás, szociális kapcsolatok, érzelmi intelligencia).

A hatodik életévüket betöltött gyermekeknek többféle választási, fejlesztési lehetőséget biztosítunk:

OVI-SULI

 Hetente egyszer, két óra tizenöt perces játékos, tevékeny foglalkozásainkra várjuk szeptembertől május végéig, az iskolára tudatosan készülő gyermekeket, hiányzás esetén óra pótlási lehetőséggel.

Programjaink, módszereink és eszközeink:

 •  „Okos(koc)ka tehetségház” kocka fejlesztőcsalád. A tanulás játéka;
 •  Egyéni iskola előkészítő, képességfejlesztő program;
 •  Mesezene: olvasás-előkészítő program;
 •  Montessori pedagógia és eszközrendszere;
 •  Mozgás- és reflexfejlesztő gyermekjóga;

TANULÓCSOPORT

Iskola-előkészítő 0. évfolyamra várjuk az iskolába beíratott gyermekeket (amennyiben 2013. január 1.-augusztus 31. között született), ha úgy érzed, hogy gyermeked még nincs minden képességterületen készen a sikeres iskolai teljesítmények teljesítésére. Iskolai tanév időszakát átölelve, minden hétköznap egész nap.

Fejlesztési területek:

 • anyanyelvi nevelés: szóbeli közlés megértése, szóbeli kifejezőkészség fejlesztése, az írott szöveg megértésének előkészítése, írásbeli kifejezőképesség fejlesztése (felkészülés az írás megtanulására); 
 • matematikai fejlesztés: természetes szám bevezetése, mértani testek, műveletekkel való ismerkedés, logikai alapismeretek, szöveges feladatok, mérés, becslés;
 • természet felfedezése: érzékszervek fejlesztése, természet körforgásának és törvényeinek megfigyelése, kísérletek;
 • zenei nevelés: ritmusérzék, énekes játékok, gyermektánc;
 • kézművesség, kézimunka: eszközök, technikák, kreativitás;
 • mozgás: nagymozgások, egyensúlyérzék, keresztcsatornák fejlesztése, mozgáskoordináció, labdaügyesség;
 • egészségnevelés: test-lélek-szellem egyensúlya, egészséges-természet tudatos táplálkozás;
 • gyakorlati háztartástan: kertészkedés, főzés, barkácsolás, életre nevelés, házimunka;

Alkalmazott programjaink, módszereink és eszközeink :

 • "Kis Zseni": komplex képességfejlesztés a jobb-és bal agyfélteke összehangolása által, abakusz számolóeszköz segítségével;
 •  „Okos(koc)ka tehetségház” kocka fejlesztőcsalád. A tanulás játéka.;
 •  Egyéni iskola előkészítő, képességfejlesztő program;
 •  Mesezene: olvasás-előkészítő program;
 • Montessori pedagógia és eszközrendszere;
 • Mozgás- és reflexfejlesztő gyermekjóga;
 • „Így tedd rá” népi játék és néptánc módszertan.
Teljesítménykényszer nélkül, sikerorientáltan, kiscsoportos formában, egyéni fejlettségi szintek figyelembevételével juttatjuk a gyermekeket hasznos ismeretekhez, tudáshoz. Családias légkörben, ideális körülmények között, a családok közreműködésével, változatos programokkal támogatjuk a reánk bízott gyermekeket, azonos gondolkodású közösségként működve. A test-lélek-szellem harmóniája eredményezi a kiegyensúlyozott személyiség fejlődést.

    Tudatos szülők,
akik biztos alapokra helyezik gyermekeik iskolás éveit és jövőjét.
Merj másképp gondolkodni!
Egy év tudatos fejlesztés, több év előny.

 

Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskola

4014 Debrecen-Pallag, Mezőgazdász utca 60.
06-30-853-4074
kiszsenidebrecen@gmail.com
www.facebook.com/kiszseniiskoladebrecen

 

 

Néhány szó a „Kis Zseni Iskoláról”

Foglalkozásaink életkor szerinti bontásban, kiscsoportosan (6-10 fő), egyéni képességeknek megfelelően, differenciálva, játékosan, kreatívan zajlanak. Módszerünk bármely képességgel rendelkező gyermek számára hatékony. 11 hónapos agyfejlesztő tréningünk minden gyermekből kihozhatja képességeinek maximumát. Eszközünk az abakusz, amelyen a gyermek kezeinek segítségével a számok érzékelhetővé válnak, mennyiségi képet öltenek. Célunk a tanuláshoz szükséges képességek fejlesztése.

Ezzel az ősi számoló eszközzel komplex képességfejlesztő hatás érhető el: fejlődik a gyermekek finommotorikája, téri orientációja, logikai készsége, vizuális memóriája, figyelemtartása. A jobb és bal agyfélteke összehangolásával könnyebbé válik a tanulás. Képzelőereje mentális számolásra is képessé teszi, amely az iskolai matematika órákon, számonkéréseken is nagy segítség számukra. Ez a képzelőerő bármilyen tantárgy elsajátításában segítségére lesz, képes lesz logikusabban gondolkodni.

Korosztályok:

Iskola előkészítő csoportok 6 éves kortól

Célunk, hogy:

 • elősegítsük a gyermekek pozitív énképének, önbecsülésének kialakulását;
 • segítsük tanulási képességeinek alakulását;
 • megízleljék a tanulással járó örömöt és lelkesedést, sikerrel motiváljuk az újabb ismeretek megszerzésére;
 • bátran és kreatívan fogadják a kihívással járó tanulási helyzeteket;
 • megkönnyítsük az iskolai élet mindennapi szituációinak kezelését …;

Iskolás csoportok: 7 - 12 éves korig, alapozó és haladó szint lehetőségekkel;

Mentális matematika: 12 éves kortól 18 éves korig:         

Nagyon érdekes és trükkös. Matematikai beállítottságú diákoknak. 15 témakört ölel fel: többek között szorzással, osztással, törtekkel, egyenletekkel, valutával, idővel, dátummal, négyzetre emeléssel, gyökvonással, köbgyökkel való műveletek. Nem feltétele az első két év elvégzése, de nagy előnyt jelent.

Időpontok: Foglalkozásaink hétköznapokon is, de főleg szombatonként vannak. Lehetőség van gyakorló- és pótórákon történő részvételre.

Részvételi díj: 21.000 Ft/fő/hó. Testvér kedvezmény igénybe vehető. 

Betekintési lehetőség foglalkozásainkba: A szeptemberi és a februári beiratkozások alkalmával próbaórákat tartunk, valamint nyári táborunkban személyes élményeket is szerezhetnek a 6-12 éves korú gyermekek.

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére