Jelenlegi hely

5 +1 tipp - hogy ne hiányzással induljon az új tanév!

Ahogy elkezdődik az új tanév, máris lebetegedik a gyerek? De mit tehetünk mi szülők, hogy ne maradjanak ki az év elejei hajtásból? Persze bizonyára ők ezt nem annyira bánnák, mint mi szülők.

Fontos, hogy már az iskolakezdésre feltöltsük gyermekeink szervezetét vitaminokkal. Nyáron több vitamint visznek be a szervezetükbe, több gyümölcsöt, de a napfényből nyert D- vitamin is hozzájárul az egészségesebb szervezetükhöz. Viszont ahogy megkezdődik az iskola, gyorsan beköszönt az ősz, szeszélyesebb lesz az időjárás, és a közösségben is gyorsabban elkaphatnak betegségeket.

1. Próbáljuk mindennapi étrendünkbe belecsempészni a gyümölcsöket, de ha nem tudjuk biztosítani, multivitaminokkal helyettesítsük.
Egészséges étrenddel több betegséget is elkerülhetünk.

2. Figyeljünk oda a gyermekünk reggeli öltözetére, ilyenkor már elkel egy vékonyabb pulcsi.
Rétegesebb öltözettel kiküszöbölhetjük a meghűlést.

3. Próbáljunk délután olyan programot-feladatot adni a gyerekeknek, amivel rá tudjuk venni a levegőzésre, ne engedjük egyből a számítógép elé. 
Iskolakezdéssel a gyerekek kevesebb időt töltenek a friss levegőn, és többet a bezárt tanteremben. Tegyünk ellene!

4. Nagyszüleink is a sok alvásra esküsznek, kipihentség fél egészség.
Fontos, hogy a napi stresszt, ami az iskolával jár, kipihenje. Időben fektessük le a gyereket este. Az összevissza nyári napirend után kell a gyerekeknek egy esti rituális megszokottságot vinni az életükbe. Így talán könnyebb lesz rávenni a gyerekeket a korai lefekvésre. Alvás közben regenerálódik a szervezetünk.

5. Kevesebbet lesznek betegek, ha többször alaposan kezet mosnak.
Mutassuk meg nekik a helyes kézmosást és hívjuk fel figyelmüket a fontosságára. A legegyszerűbb eszköz a betegségek megelőzésére, a fertőzések továbbterjedésének megakadályozására.


 

+1. Ha már az alapos kézmosásról írtunk, akkor nem szabad elfelejteni a ceruzarágást. Nem csak a kisbabáknál, óvodásoknál fontos, de az iskolás gyerekek is sok olyan tárgyat vesznek a szájukba, amelyen rengetek kórokozó, baktérium lapul meg. Nagy a nyomás a gyerekeken, ezért valahogyan le kell vezetniük a feszültséget, ezért cipzárt, ceruzát, radírt és számtalan eszközt kezdenek el rágcsálni. Fontos elmondani nekik, miért ne tegyék. 
 

Vigyázzunk a gyerekeink egészségére!

Szerző - Szolnokimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére
Ugrás az oldal tetejére