Jelenlegi hely

Változik a nőgyógyászati ellátás Debrecenben

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában júniustól átszervezik a szülészeti és nőgyógyászati ellátást. A szülészeti, onkológiai, nőgyógyászati ellátások, szakrendelések helyszínei a cikkben.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában júniustól átszervezik a szülészeti és nőgyógyászati ellátást. A változtatásokra a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülőszobájának felújítása, és az ezzel járó kapacitáscsökkenés miatt van szükség.  

A különböző ellátási helyszínek az alábbiak szerint változnak:  

Koronavírus-fertőzés

Az átszervezéssel járó fontos változás, hogy június 1-től a koronavírus-fertőzött nőgyógyászati és szülészeti járó- illetve fekvőbetegeket a Kenézy Gyula Campus Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán kezelik.  

Szülészeti ellátás

A szülészeti ellátást június 9-étől a Nagyerdei Campus Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján végzik, valamennyi szülészeti járóbeteget és a 24. terhességi hetet betöltött fekvőbeteget itt látják el.

A 24. terhességi hét alatti fekvőbeteg ellátást igénylő szülészeti eseteket viszont (például: vetélés, terhesség­megszakítás, hyperemesis) a Kenézy Gyula Campuson kezelik.  

Nőgyógyászati ellátás

A nőgyógyászati járóbeteg-ellátás a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán szünetel, valamennyi járó- és fekvőbeteget a Kenézy Gyula Campuson látják el.  

Onkológiai ellátás

Az onkológiai szűrővizsgálatok továbbra is teljes kapacitással működnek a Kenézy Gyula Campuson. Itt zajlik a nőgyógyászati onkológiai betegek műtéti ellátása is.  A nőgyógyászati onkológiai betegek kemoterápiás kezelése, valamint a radioterápiát igénylő esetek ellátása változatlan formában, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán zajlik.  

Szakrendelések

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán működő speciális szakrendelések változatlanul a Nagyerdei Campuson üzemelnek, beleértve a nőgyógyászati onkológiai járóbeteg-ellátást végző Nőgyógyászati Onkológiai Szakrendelést.  

Ügyeleti ellátás

A nőgyógyászati betegek ügyeleti ellátása a Kenézy Gyula Campuson történik, a szülészeti esetek ügyeleti ellátása a betöltött 24. terhességi hét fölött a Nagyerdei, a 24. terhességi hét alatt pedig a Kenézy Gyula Campuson.    

A betegeket folyamatosan értesítik a megváltozott ellátási helyszínekről. A Klinikai Központ vezetősége kéri a betegek és a hozzátartozók megértését és türelmét.  

Forrás: Unideb Sajtóiroda- CzA; Pexels /

Mart Production

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére