Jelenlegi hely

Tippek és információk az online általános iskolai beiratkozáshoz

Megkezdődött az általános iskolai beiratkozás a 2021/2022. tanítási évre. A járványhelyzet miatt idén is be lehet iratkozni online is.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től 5 napig, április 16-a éjfélig érhető el.

Az online beiratkozás a KRÉTA rendszer felületén keresztül  tehető meg az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába – BÁI” (a továbbiakban: BÁI) felületen.

Fontos: az első helyen jelölt iskolába a jelentkezési szándékot meg kell erősíteni az általános iskola KRÉTA felületén.

Mivel készülj a beiratkozás megkezdése előtt?

  • A leendő iskolásod oktatási azonosítója. Ezt az óvodától kellene megkapnia a szülőnek, de a Debreceni Tankerületi Központ is segíthet benne.
  • Az elektronikus beiratkozáshoz csak a lakcímkártyát kell feltölteni, személyesen elég lesz a szeptemberi tanévkezdéskor 2021. szeptember 1-ig kell bemutatni a dokumentumokat a kiválasztott iskolában.
  • Most kell jelezni továbbá azt is, hogy a gyermek a kötelezően választandó órák közül hittanra vagy etikaórára fog járni.
Érdemes minél hamarabb elkezdeni, az online adatokon elsősorban az intézményen keresztül, annak segítségével lehet módosítani, így több időt is igényelhet a folyamat.

Adatmódosítás, visszavont jelentkezések

Amennyiben módosítani szeretnétek a már elektronikusan beküldött adatokon, ezt telefonon, e-mailben kell jelezni az adott intézmény részére. Az adatok módosítását az intézmény végzi el a KRÉTA felületén.

Amennyiben visszavonjátok a jelentkezést, az iskola elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Körzeten kívüli iskola választása

Amennyiben nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába menne gyermeke, akkor is meg kell adnia a BÁI felületen a kötelező felvételt biztosító (körzetes) általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkezni kell az első helyen választott általános iskolánál, amely jelentkezés/beiratkozás a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Személyesen már nem is lehet?

Természetesen indokolt esetben az iskolákban történő személyes beiratkozásra is van lehetőség, a járványügyi szabályok betartása mellett.
Ez esetben előzetesen időpontot kell kérni a személyesen történő beiratkozáshoz az intézménynél.

Döntés a beiratkozásról

Akár online, akár személyesen történt a jelentkezés, legkésőbb 2021. április 23-ig dönt az intézményvezető a gyermek felvételéről és ezután küldi el a tájékoztatást a szülőknek.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Debreceni Tankerületi Központ, Kinizsi Pál Általános Iskola honlapja

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére