Jelenlegi hely

Tanítsunk Magyarországért ingyenes nyári táborok a DSZC-vel

Ingyenes nyári táborok a lehetőségektől távol élő általános iskolásoknak Debrecenben.

Nyári tábor a szakképzés jegyében

A háromturnusos tábort a Debreceni Szakképzési Centrum és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány közösen szervezi, a város és a DSZC gazdasági partnereinek támogatásával. Debrecen városa a diákok számára a közösségi közlekedés és szabadidős programok igénybevételét térítésmentesen biztosítja a tábor ideje alatt.

A 2018-ban útjára indított Tanítsunk Magyarországért program célja, hogy támogassa a lehetőségektől távol élő általános iskolásokat tanulmányaik sikeres elvégzésében. A Tanítsunk Magyarországért egyik fő célkitűzése, hogy 2030-ra minden ma általános iskoláskorú gyerek rendelkezzen legalább szakmával vagy továbbtanuljon.

A Tanítsunk Magyarországért program Debrecenben

Országszerte közel 1000 egyetemi mentorhallgató foglalkozik 4000 általános iskolással. 110 településen és 21 egyetemen van jelen a program, melyből a Debreceni Egyetem több mint 100 mentorral veszi ki részét. A szakképzési centrumok közül a debreceni szervez elsőként pályaorientációs tábort a programban részvevő általános iskolásoknak.

A tábor ötlete három 25 fős turnusban valósul meg, és térítésmentesen biztosítja a gyerekeknek étkeztetést, a kollégiumi ellátást, a szakmai és szabadidős programokat. Lesznek állomások a DSZC intézményeiben, a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, de a Centrum vállalati partnereinél is ismerkedhetnek majd a diákok a Debrecent jellemző korszerű technológiákkal. A város pedig a táborban résztvevő általános iskolásoknak is biztosítja az ingyenes közlekedési lehetőséget, kiegészítve a szórakoztató programokra, pl. állatkertbe vagy vidámparkba szóló belépőjegyekkel. 

A Debreceni Szakképzési Centrum 2022 szeptemberében kapcsolódott be a közös munkába. Az együttműködés részeként a DSZC minden tanévben vendégül látja azokat az egyetemi hallgatókat, akik mentorként tevékenykednek a programban. Tájékoztató előadásaikon a mentorok megismerkedhetnek a megújult szakképzési rendszerrel, annak lehetőségeivel, hogy közösen támogathassák a programban résztvevő általános iskolások pályaorientációját, karriertámogatását.

A program a DSZC számára egyfajta bázisnövelési lehetőség is, hiszen fontos célkitűzés minél több diákhoz eljutni és minél több tanulónak bemutatni azt a lehetőséget, hogy a szakmatanulás jövőt, lehetőséget, karrierutat jelent. A támogatott általános iskolások egyetemista mentoraikkal együtt a DSZC pályaorientációs rendezvényein is részt vesznek.

Idén a felek új közös feladatot vállaltak, háromturnusos nyári tábort szerveznek a programban résztvevő általános iskolások számára, ahol bepillantást nyerhetnek a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeibe és vállalati partnereink falai közé is. A május 16-i, csütörtöki sajtótájékoztatón a Debreceni Szakképzési Centrum és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány képviselői együttműködési megállapodást írtak alá a tábor kapcsán.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére