Jelenlegi hely

Nyári szünet és ügyelet a debreceni iskolákban és óvodákban

Az iskola végén mindig nagy kérdőjelek vannak a szülőkben, mit csináljon a gyerek nyáron. Debrecenben az általános iskolák és óvodák is biztosítanak ügyeletet a nyári szünetben. Május végéig ne felejtsd el igényelni!

Nyári szünet alatti ügyelet az iskolásoknak

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a debreceni lakóhelyű általános iskolás gyermekek nyári szünidei felügyeletét Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye szervezésében 2021. június 28. és 2021. augusztus 19. között biztosítja. Az ügyelet a Debreceni Bocskai István Általános Iskolában (4029 Debrecen, Munkácsy u. 4.) lesz.

A kérelmeket a Gyervi - Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye weboldalán, a szünidei gyermekfelügyelet menüpontban ITT lehet benyújtani 2021. május 31-ig.

A nyári gyermekfelügyelet rendelkezésre áll az egyházi és civil szervezetek által fenntartott általános iskolák tanulói számára is.  

A kérelemhez csatolni kell:  

 • a gyermek lakcímkártyájának másolatát (lakcímet tartalmazó oldal);
 • munkáltatói igazolást, amennyiben a szülő rendelkezik munkahellyel;
 • munkanélküli szülő esetén a család- és gyermekjóléti szolgálat támogató nyilatkozatát
 • a kedvezményes vagy ingyenes étkeztetésre jogosító nyilatkozatot, amennyiben a Debreceni Intézményműködtető Központhoz (a továbbiakban: DIM) még nem került benyújtásra
 • az étkeztetés igénybevételével kapcsolatos adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat, amennyiben a DIM-hez még nem került benyújtásra

A szünet tartalmas, izgalmas eltöltésében a város civil szervezetei a Karitatív Testülettel összefogva folyamatos programokat szerveznek az ügyelet helyszínére az iskolásoknak. Sport és kézműves programok, társasjátékok várják őket minden nap.

Óvodások nyara

A debreceni óvodák július 12-től augusztus 19-ig lesznek zárva. Azaz a nyári szünet idén is hat hétig tart majd az ovikban.

Ügyeletes óvodák 2021 nyarán:

A nyári szünetben hat óvodában biztosítanak majd ügyeletet.

 • Alsójózsai Kerekerdő Óvoda (Alsójózsai u. 13.)
 • Angyalkert Óvoda (4028 Debrecen, Ótemető u. 9.)
 • Mesekert Óvoda (Körtefa u. 3.)
 • Mosolykert Óvoda (Fáy András u. 2.)
 • Százszorszép Óvoda (Széchenyi u. 65.)
 • Szivárvány Óvoda (Monostorpályi út 39.)

A szünidő felügyelet alatti tartalmas eltöltése mellett a gyerkőc étkezése is sok családban nagy kérdés.

A hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére Debrecenben szünidei gyermekétkeztetés igényelhető. A juttatás a tavaszi, őszi, téli szünetre az intézmény (bölcsőde, óvoda, iskola) zárva tartására eső valamennyi munkanapon, a nyári szünet időtartama alatt minimum 43 munkanapon keresztül járhat a szülő, törvényes képviselő kérelmére. Ez egy ingyenesen déli meleg főétkezés biztosítását jelenti helyben fogyasztással vagy elvitellel. Részletesebb információk az igénylésről ITT. Fontos: az eljárás illetékmentes, de 60 napos határidővel!

Szervezed a nyarat? Mi is segítünk!
Ingyenesen letölthető, a teljes nyári szünetet egy oldalon megtervezhető naptárunkat itt találod.

ADL - Debrecenimami

Fotó: pixabay.com; Pexels/Zen Chung

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére