Jelenlegi hely

Nyári hangulat költözik a Petőfi térre

Ha elkészül a tér új arculata, egész évben nyári hangulat lesz a Petőfi téren: tó, terasz, játszótér, kávézó, akár egy balatoni fürdőhely ...

Megfiatalodik a város legrégebbi közparkja

A Petőfi tér, mint a város egyik legrégebbi közparkja, az eltelt évszázadok alatt jelentős mértékben változott. A jelenlegi nagy, jellegtelen területet hangulatos hellyé szeretnék varázsolni.

A Petőfi tér 1966-ban (Forrás: Fortepan)

A 17 ezer négyzetméteres téren szeretnének kialakítani egy kis vizes élővilágot középen, a tó körül faburkolatú terasz, illetve egy gumiburkolatú játszótér is helyet kap majd 12 két játékelemmel.

A terv része egy várostörténeti tanösvény elhelyezése is. Vizuális emléket állítanának információs panelek formájában az egykor a Petőfi téren álló jellegzetes épületeknek, az 1944-es bombázásban helyrehozhatatlan találatot kapott és elpusztult épületeknek, mint a Royal Szálló vagy a Zsinagóga.

Reméljük, méltó helye marad a tér nagy értékének, a

Medgyessy Ferenc készítette Petőfi szobornak is.

A Zöld Város Program keretében látványos változások várhatók a területen. A részleteket a február 4-i sajtótájékoztatón ismertették. A tér megújítása része volt a főpályaudvar-projektnek, melynek kivitelezése még messze van. De nem szeretnének tovább várni, most tavasszal elkezdik a Petőfi tér fejlesztését, melyre tíz hónap áll majd rendelkezésre a kivitelezőnek.

Megújul a Piac utca és Holló János utca kereszteződése is

Itt háromezer négyzetméteren zöldterületet alakítanak ki, cserjékkel és évelő növényekkel. A füves terület hatezer négyzetméteren újul meg, 85 fát telepítenek majd, és háromezer négyzetméternyi cserjést alakítanak ki. Ezen kívül a teret körülölelő sétányokat, járdákat is felújítják, valamint több új sétány is helyet kap majd.

A közbiztonságra is kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen a polgármester elmondása szerint a tér a közbiztonság szempontjából érzékeny területnek számít. Új utcai lámpák felszerelése14 kamera figyeli majd a megújult Petőfi teret, ezzel gondoskodva a vagyon- és közbiztonságról.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Debrecen.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Sztrájktól az állami derék-méret felmérésig... világkörüli csatangolásunkban a Nemzetközi Nőnap szokásait néztük meg, ki hogyan ünnepli. Még ebben a több mint száz éve egységesnek tűnő ünnepben is hatalmas eltérések vannak világszerte.
Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

A Nemzetközi nőnap! Ugyan máig sokan azzal próbálnak kivonulni a Nőnapi nemzetközi virágosítási kampányból, hogy kommunista ünnep, de messze áll ettől az érvtől az igazság. Több köze van hozzá sztrájkoknak, választási jognak és a mimózának, mint eredetének a kommunistákhoz.
Lélekfrissítő történetek 2.

Lélekfrissítő történetek 2.

Egy jó történet tanít, megerősít, beszélgetésre késztet, összekapcsol másokkal. Ezek a tanulságos, szívhez szóló történetek az élet dolgairól szólnak, útravalók a mindennapokban.
Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.
Ugrás az oldal tetejére